In het midden Guido Boogaard rechts van hem Hans Berbee.
In het midden Guido Boogaard rechts van hem Hans Berbee. Foto: Willem Sangers

Nipt thuisverlies ZDH

ZDH heeft het traditioneel altijd lastig tegen Con Zelo. Dit keer hadden de Hoornders lang zicht op minstens een punt, maar tien minuten voor het einde schoot Collin Post magistraal de 1-2 tegen de touwen.

Hidde Struick en Kenny Witte waren afwezig. Daartegenover stond de terugkeer van onder andere Jeroen Backer en Pieter Plaatsman die zelfs in de basis begonnen. ZDH startte vrij aardig en had het vertrouwen dat het achterin goed stond. Dezelfde vijf spelers als vorige week tegen Schagen (0-0) stonden ook nu weer in de defensie. Na een ruim kwartier stuurde Jelmer Bomas, die vanaf het middenveld speelde, Mike de Bruijn diep. De linkshalf werd neergelegd en scheidsrechter Floor gaf een penalty. Specialist Bomas schoot koelbloedig raak: 1-0. Lang konden de Hoornders niet genieten van de voorsprong. Binnen tien minuten maakte Collin Post, topscoorder van Con Zelo uit een voorzet de 1-1. Daarna waren de gasten gevaarlijk met schoten uit de tweede lijn, maar aanvoerder Daniël Bakker keepte een uiterst solide wedstrijd. Aan de andere kant was Remco Boogaard uit een vrije trap dichtbij een treffer. Vlak na rust ontsnapte ZDH. De bal lag al bijna in het net, maar kon ternauwernood worden weggewerkt. Een moment later dacht heel Den Hoorn aan een tweede strafschop toen Bomas hard werd neergelegd. De leidsman liet doorspelen. Na een uur kwam Hans Berbée in het veld voor Jeroen Backer. Even later werd ook De Bruijn vervangen voor Gijs de Graaf die weer voldoende is hersteld van zijn blessure. De Graaf was meteen gevaarlijk met een actie over de rechterkant. Zijn voorzet kon door Plaatsman niet op doel worden geschoten. Met nog een kwartier te gaan moest Maurits Lap het veld inkomen voor de moegestreden Joost van Heerwaarden. De wisselingen zorgden voor nogal wat omzettingen binnen het team. Tien minuten voor tijd kon Post de bal aannemen in het strafschopgebied. Hij draaide handig weg bij Peter Zijm en schoot het leer prachtig in de kruising. De Zwaluwen wilden niet opgeven en gingen vol op de aanval spelen. Jonas Leenhouts zag een kopbal van de lijn worden gehaald en ook werd de middenvelder in een andere situatie nog naar de grond getrokken. Ook dit keer bleef een tweede penalty uit. De gelijkmaker viel niet en ZDH blijft laatste. Over twee weken speelt ZDH een uitwedstrijd tegen Geel Zwart '30, dat gedeeld eerste staat met SRC.


Sponsorwandeltocht

Wandelsportvereniging Het Gouden Boltje houdt op zondag 19 oktober een Sponsorwandeltocht. De netto opbrengsten van het evenement gaan naar een goed doel, in dit geval naar 'Stuur eens een Papoea naar school'. De start is vanuit hotel Het Uilenbos in De Koog. Gestart kan worden tussen 13.00 en 14.00 uur. Er zijn routes gemaakt voor 5, 10 en 15 km. De kosten zijn € 3,-. Deze wandeltocht wordt uitgezet rondom De Koog. De routes voeren door bos en duin en de langere afstanden ook over het strand. Meer informatie op op www.hetgoudenboltje.nl of telefonisch op te vragen via 0222-313.087.