Bluesmuzikant en award-winnaar Ralph de Jong treedt op in De Slock.
Bluesmuzikant en award-winnaar Ralph de Jong treedt op in De Slock. Foto: Texelblues

Winnaars Blues Awards op Texel

Op het Texel Blues Festival dat vrijdag, zaterdag en zondag wordt gehouden in Den Burg treden twee winnaars op van de Dutch Blues Challenge. Het betreft de Leif de Leeuw Band (12 Balcken) en Ralph de Jongh (De Slock).

Op de Dutch Blues Challenge, zondag in Nieuw Vennep, werden de belangrijkste blues awards van Nederland uitgereikt. Winnaars Leif de Leeuw Band en Ralph de Jongh doen in januari 2015 mee aan de International Blues Challenge in Memphis. De Leeuw c.s. participeren bovendien in maart 2015 in de European Blues Challenge in Brussel. Buiten deze twee award-winnaars kent het Texelse bluesfestival een aantal grote namen uit de hedendaagse blues scene, zoals Jo Harman (winnaar 'Female Vocalist of the Year' tijdens de British Blues Awards, The Kirsten Thien Band (USA), Sean Webster Band (USA) en Blues Boy Dan Owen (UK, 22 jaar jong en nu al een legende).

Op het bluesfestival zijn 22 optredens, verdeeld over 11 podia in Den Burg. De optredens beginnen om 22.00 uur, de hoofdacts starten rond middernacht. Zondagavond wordt het bluesfestival afgesloten in Question.