De Koog 1 tijdens de shirtpresentatie eerder dit jaar.
De Koog 1 tijdens de shirtpresentatie eerder dit jaar. Foto: Job Schepers

Pak slaag De Koog 1

In de thuiswedstrijd heeft de koog 1 zondag een pak slaag gekregen. De bezoekers uit Bergen wisten zes maal doel te treffen. Het werd 1-6 in de Koog. Al na zes minuten kreeg de thuisploeg het eerste doelpunt om de oren.

Vooraf stond vast dat het niet makkelijk ging worden. De ploeg kampt met veel personele problemen. Er zijn momenteel vijf vaste spelers niet inzetbaar vanwege blessureleed. Het eerste doelpunt viel al in de zesde minuut. Een lange bal belandde tussen de verdediging en keeper. Beide grepen niet adequaat in: 0-1. In de 14-de minuut was Bart-Jan grisnigt dichtbij de gelijkmaker. Hij ging na een steekbal van Leon Zijm alleen op de keeper af maar faalde in de afronding. Even daarna was het wel raak. Een crosspass vanuit de verdediging werd door Robin Schoo over de uitkomende keeper gekopt. 1-1. De 1-2 werd op een wel heel indrukkwekkende manier op het scorebord gezet. Een uittrap van de keeper werd ter hoogte van de middellijn in één keer op de wreef genomen en belande achter doelman Eddy Witte. 1-2. De Koog was door de miraculeuze treffer niet van slag geraakt en probeerde geduldig de bal rond te laten gaan om een opening te forceren. Die opening kwam er, maar helaas werd een prachtige aanval en een goal van Bart-Jan Grisnigt door de grensrechter buitenspel gegeven. Net voor rust was het de Koger verdediging die zichzelf in de problemen bracht. Zoekend naar een afspeelmogelijkheid liep Miko Honingh de ruimtes dicht. Vervolgens kon een tegenstander vrij eenvoudig overnemen. Een crosspass volgde en de aanvaller was ditmaal secuur in zijn afronding:1-3. De 1-4 viel ook nog voor rust. Een scherpe counter zorgde wederom voor onduidelijkheid in de Koger verdediging:1-4 Het in sommige fases kinderlijk opbouwen en verdedigen van de Kogers was hetgeen wat Bergen in de kaart speelde. De Koog had een totale offday en was niet bij machte om het counterspel van de gasten te ontregelen. Afgezien van Leon Zijm en Eddy Witte waren er niet veel spelers van De Koog die een voldoende scoorden. In de tweede helft was het spelbeeld niet veel anders dan in de eerste helft. Het was Bergen dat zich ingroef en De Koog dat opzoek was naar een treffer. Die treffer kwam er ook, maar werd wederom afgevlagd vanwege buitenspel. Het was Robin Schoo die een bal met z'n hoofd binnen knikte. Even later was Daan Eelman nog dichtbij een treffer. Een vrije trap belandde op de paal en kon in de rebound niet door Robin Schoo worden binnen gewerkt. Ondanks alle goede intenties was het toch weer Bergen dat in de 64-ste minuut tot scoren wist te komen. Een corner werd achter het standbeen binnen getikt: 1-5. Drie minuten later werd het zelfs nog 1-6. Een speler kon met de bal aan de voet zonder aangevallen te worden het strafschopgebied in lopen en de bal langs doelman Eddy Witte schuiven. De verdedigers stonden erbij en keken erna. Marcel Ris na de zeperd: 'Dat dit een totale offday is van onze kant mag duidelijk zijn. Je kan best je dag niet hebben, maar als het niet loopt zoals je wil, dan moet het maar zoals het gaat. Die slimheid miste ik vandaag. Dat we een aantal vaste jongens missen mag ook geen excuus vormen vind ik. Er ging te veel mis in onze opbouw waar Bergen dankbaar van profiteerde. Daarbij haalde slechts een paar jongens vanmiddag een voldoende. Je kan best een wedstrijd verliezen door compleet weggespeeld te worden, maar niet op deze manier. Een juiste wedstrijdinstelling is van groot belang. Als het daaraan ontbreekt, ga je een hele zware middag krijgen.' Volgende week speelt De Koog uit bij Vesdo in Schagerbrug. Aanvang 14:00 uur