Tevoko verliest nipt van Compaen

Het damesteam van Tevoko heeft zaterdag in Oostzaan verlies geleden. De volleyballers kwamen op een 2-0 achterstand, maar konden dit weer ombuigen in 2-2 om vervolgens in de derde set met 15-13 het onderspit te delven.

Tevoko begon sterk aan de wedstrijd doordat Liedeke IJdens meteen de harde aanvallen van Compaen wist te blokkeren. Tot een stand van 11-15 was Tevoko de betere, maar door wat passfouten van de Texelse selectie kwam Compaen weer op gelijke hoogte om meteen door te stomen. Bij Compaen ging het lopen en Tevoko had geen antwoord op de lastige services en harde aanvallen. De eerste set ging met 25-21 naar Compaen. Ook in de tweede set ging de strijd lang gelijk op. Toch kon Tevoko niet tot haar normale niveau komen, aanvallend kon Tevoko geen potten breken en ook de tweede set ging met 25-21 naar de tegenstander.

Door deze 2-0 achterstand en met de gedachte dat er wel meer in zat, wijzigde Tevoko de opstelling en ging over op een ander systeem. Dit had meteen resultaat, Meline Boekel pakte diverse punten met een kill-block en Ivet Former sloeg er weer ouderwets op los. De Texelse dames namen een voorsprong en hierdoor kwam de spirit weer terug. Met enkele fantastische reddingen van Marike Oostra pakte Tevoko de laatste punten van de set (20-25). Ook in de vierde set was Tevoko de betere. Met een gecontroleerde pass konden de dames weer voluit aanvallen en daarnaast waren de dames scherper in de verdediging. De vierde set ging redelijk eenvoudig met 16-25 naar Tevoko. De start van de beslissende vijfde set was niet best voor de Texelse selectie, door vijf fouten op rij keken de dames tegen een 5-0 achterstand aan. Tevoko nam een time-out en dat pakte goed uit, Compaen serveerde fout en hierdoor kregen de dames weer moed. Met meer inzet kwam Tevoko steeds dichterbij en trok de stand weer gelijk. Bij 13-13 was het met twee Texelse fouten gedaan, de set werd verloren met 15-13.