Afbeelding
Foto: Job Schepers

Wat ik zeggen wou

Texelhopper (2)

Voor wie er niet bij was in het Eierlandse Huis: het was chaos. Bedrukt gingen zij die van het openbaar vervoer afhankelijk zijn, aan het eind van de avond naar huis. Zij bespraken niet de Texelhopper maar de mogelijke alternatieven die er zijn (poolen via Facebook). De zoveelste presentatie die niets verduidelijkte en alleen de tijd hielp wegtikken die voor het stellen van vragen gebruikt had kunnen worden. Laat u niets wijsmaken door gemeente Texel. Wie normaliter met de bus reist, begrijpt nog steeds niet de helft van wat hem onder de Texelhopper te wachten staat. Wie nooit in een bus zit, weet exact hoe goed het gaat werken, maar krijgt de blijde boodschap niet over het voetlicht. Ook afgelopen woensdag in De Cocksdorp niet. Vandaar die mineurstemming. Of het in de OSG in Den Burg een vrolijkere avond gaat worden? Dat valt te betwijfelen. Het verzoek aan wethouder Hercules de avond anders op te zetten, minder circus, meer inhoud, vond geen gehoor. De wethouder had een geslaagde avond achter de rug. Dit doet het ergste vrezen. Toch is het van belang dat de mensen naar de OSG komen en heel veel vragen stellen. Het openbaar vervoer op Texel is tot en met 13 december in ieder geval springlevend. Vanaf de 14e houdt het eiland wellicht een poosje de adem in. Ten slotte zál het goedkomen. Onze schapen herkauwen beter op het ritme van een vaste dienstregeling. Van Texelhoppers krijgen ze de onrust in hun lijf.

Tsipora Pereira
De Cocksdorp


Geslaagd

Sabine Bakker is geslaagd voor de opleiding Pedagogisch Medewerker niveau 3 aan het Horizoncollege te Alkmaar.


Cursus Intuïtieve Ontwikkeling

In de Aleph, Weverstraat 54 in Den Burg, wordt donderdag 9 oktober van 13.30 tot 16.30 uur de introductieworkshop voor de cursus Intuïtieve Ontwikkeling gehouden.

In de workshop komen het aarden, stress loslaten en energie opladen aan bod. In de cursus wordt gewerkt met oefeningen die het energiesysteem balanceren en versterken. Het doel is intuïtiever te leven en meer innerlijke kracht te ervaren.
De cursus wordt tweewekelijks v.a. 6 november gehouden. Aanmelden en meer informatie verkrijgen kan bij Annecha Haans, www.heartlighthealing.nl, tel. 06 - 232 700 22.


Programma

Texel Blues

Hieronder het programma van Texel Blues. Alle optredens beginnen om 22.00 uur, de hoofdacts om 24.00 uur en de slotact zondag om 22.00 uur. Een passe-parout €20,-, dagkaarten €15,-.

Mans, vrij. en zat.: Captain Morgan Expr.

De 12 Balcken, vrij. Schipper en bem.

De 12 Balcken, zat. Leif de Leeuw Band

De Slock, vrij. en zat.: Ralph de Jong

De Slock, vrij. en zat.: The Zoomatics

De Steenenplaats, vrij. en zat.: Blue Brew

Vincent, vrij. en zat.: John F Klaver

Lindeboom, vrij. en zat.: Allez Mama

Schoutenhuys, vrij.: Miss Mary Ann and

Schoutenhuys, zat.: Dee's Honeytones

Question, vrij.: Feverdog (voorpr.)

Question, vrij.: Sean Webster Band (hoofd)

Question, zat.: The Guests (voorpr.)

Question, zat.: Jo Harman (hoofdact)

Question, zondag: Smokin' Cadillac

Question, zondag: BluesBoy Dan Owen

De Zwaan: vrij.: A.J. and the Wildgrooves

De Zwaan: zat.: Kirsten Thien Band (U.S.A.)

Kastanjeboom, vrij.: Jug Bros

Kastanjeboom, zat.: Kubus and the king.

Stayokay, vrij. en zat: Professor Bottleneck