Lesley Koning scoort de 3 – 0 voor de Texelaars uit een voorzet van Patrick Nieboer. Foto: Willem Sangers

Fraaie winst Texel '94

Texel '94 heeft een fraaie overwinning geboekt tegen V.I.O.S 1 uit Warmenhuizen. Na een lastig begin waarin de tegenstander beter was, werd uiteindelijk met 3-0 gewonnen.

De tegenstander uit Warmenhuizen liep meteen vanaf het begin van de wedstrijd hard van stapel. Al in de derde minuut moest keeper Smit op de knieën om de schuiver van een der V.I.O.S.-spitsen onschadelijk te maken. De gasten speelden het eerste kwartier aanvallend voetbal. Omstreeks de negende minuut onderschepte de Texelse keeper bij de eerste paal een vrije schop van een der aanvallers van de bezoekers. Texel '94 kwam deze fase van de wedstrijd zonder kleerscheuren door. Het eerste wapenfeit voor de Texelaars was er pas in de tiende minuut. Lesley Koning anticipeerde goed op een diepe bal . Vrij op de keeper van de gasten afgaand , faalde hij hopeloos in de afwerking. Een vrije trap van de gastheren verdween middels een klutsbal over het vijandelijke doel in een volgende fase. Het spel van de bezoekers kenmerkte zich door meer dreiging. Sander de Haan ging in de twintigste minuut slordig met een kans om en lepelde de bal over het doel. Enigszins tegen de verhouding in kwam de thuisploeg in de 24- ste minuut op voorsprong via Bart de Lugt. Hierna trokken de eilanders de wedstrijd meer naar zich toe en volgde een betere fase en V.I.O.S. kwam meer onder druk te staan. Een rush van Lesley Koning eindigde in de 45-ste minuut op de keeper van de gasten. De tweede helft was nog maar twee minuten oud toen Bart de Lugt zijn tweede van de middag maakte. Ook hierna volgden een aantal goede kansen voor Texel '94. Omstreeks de zestigste minuut voorkwam Alexander Smit op voortreffelijke wijze een vijandelijke tegentreffer. Meteen hierop zorgde trainer Roomeijer voor vers bloed in de ploeg. Steffan Vlaming verhuisde naar de dug-out , Pim de Lugt kwam voor hem binnen de lijnen. De Texelaars misten hierna een handvol kansen. In het vervolg hadden de gastheren het beste van het spel. Bart de Lugt kreeg in de 85-ste minuut een publiekswissel en werd vervangen door Patriek Nieboer. Drie minuten voor afloop van de wedstrijd nam Wessel Kiltz de plaats in van Niels van Zuylen. In de slotfase zette Lesley Koning zijn ploeg op 3-0 na een assist van Patriek Nieboer. Komende zondag speelt Texel '94 de uitwedstrijd tegen J.V.C. in Julianadorp.

Unihockey-toernooi

In sporthal Ons Genoegen wordt op donderdag 16 oktober een unihockey-toernooi gehouden voor kinderen vanaf groep vijf.

Een team bestaat uit 4 personen en die spelen enkele wedstrijden tussen 10.00 uur en 12.00 uur (afhankelijke van aantal teams) in Sporthal Ons Genoegen.