Vrijwilligers nodig voor hulp aan Syrische vluchtelingen op Texel

Vluchtelingenwerk Nederland verwacht op korte termijn de komst van vluchtelingen gezinnen op Texel. In het bijzonder asielzoekers uit Syrië. In de loop van het jaar komen er meer naar het eiland.

Het betreft vooral gezinnen, die verspreid over een periode naar Texel komen, op het moment dat er voor hen woonruimte beschikbaar is. De vluchtelingen worden volgens Vluchtelingenwerk ondergebracht in huizen van Woontij. Texel heeft een taakstelling voor de opvang en heeft hierover afspraken met Woontij en Vluchtelingenwerk. De vluchtelingen die komen hebben een status en een uitkering.

Ter ondersteuning en begeleiding is Vluchtelingenwerk Texel op zoek naar enthousiaste vrijwilligers. 'Vluchtelingen zijn kwetsbare mensen. In het bijzonder als zij direct uit een oorlogsgebied vluchten. Tijd voor emoties krijgen zij niet. Zij moet beslissingen nemen over zaken waar zij nooit eerder bij stil hebben gestaan. Na aankomst in een veilig land weten zij de weg niet. Zij spreken de taal niet en zij hebben geen sociaal netwerk om hulp te vragen. Deze mensen hebben ondersteuning en begeleiding nodig. Wij helpen vluchtelingen bij de huisvesting, taal ondersteuning, opvoedingsproblematiek, arbeid en sociale participatie, en het opbouwen van een nieuw bestaan in de Nederlandse samenleving', vertelt Aziz Azizi van Vluchtelingenwerk Noordwestholland. Wie geïnteresseerd is om vrijwilliger/begeleider te worden kan contact met Aziz opnemen, telefoonnummer: 06 22 75 48 90. E-mail: a.azizi@vwnwh.nl.


Duiker vermist

Reddingsvaartuigen zijn vrijdag aan het begin van de avond uitgevaren om te zoeken naar een duiker die in de problemen was geraakt dan wel werd vermist. Hij was weer snel terecht en voor onderzoek naar een ziekenhuis gebracht.