Het nieuwe A-juniorenteam van ZDH, het eerste in 35 jaar.
Het nieuwe A-juniorenteam van ZDH, het eerste in 35 jaar. Foto: ZDH

A-junioren geven ZDH hoop

Vreugde bij ZDH. Reden is het nieuwe A-juniorenteam, het eerste in 35 jaar, dat er voor zorgt dat de toekomst van Noordhollands kleinste vereniging er een stuk zonniger uitziet.

Onder leiding van Hidde Struick trainen vijftien jongens wekelijks in een uitstekende sfeer dat de stukken eraf vliegen. De eerste resultaten zijn hoopgevend. Na drie competitieronden zijn de jonge Zwaluwen nog ongeslagen. In de tweede wedstrijd, tegen HCSC in Den Helder, knokten ze zich van een 4-1 achterstand terug tot 4-4 en was de tegenstander uiteindelijk nog het meest tevreden met het gelijkspel. Hoogtepunt was de derde wedstrijd, waarin DTS A1 overtuigend met 7-0 opzij werd gezet. 'Goed voetbal, een flinke dosis strijdlust en mooie goals: ik ben dik tevreden', prees coach Daniël Bakker zijn jongens. Voorafgaand aan de wedstrijd ging het team op de foto. Met nieuwe tenues, trainingspakken en tassen, gesponsord door strandpaviljoen Paal 9, reclamebureau 53 Graden Noord, Spar Goënga en Bouw- en Timmerbedrijf Van Heerwaarden. Foto: Boven, vlnr.: Hidde Struick (trainer), Paul ter Steege (elftalbegeleider), Mattijs Lap, Jacky Kooij (keeper), Jurn Goënga, Barry van der El, Joël Nieuwenhuizen, Daniël Bakker (coach), Remco Boogaard (elftalbegeleider), Ferry Zwanenburg (erevoorzitter)

Onder: Adriaan Lap, Theus Bakker, Tim Arends, Chris de Ridder, Willem Rommets, Timo Westdorp, Jurre Daalder, Björn Nichols, Bram van der Linde, Jimmy Krugers en Joop Rommets (elftalbegeleider)