Onderhoudsbeurt

Dr. Wagemaker

Wegens onderhoud aan veerboot Dokter Wagemaker verzorgt de Schulpengat de komende week de reguliere afvaarten. Maandagmiddag rond 13.00 uur zal de Schulpengat de dienst overnemen, waarna de Dokter Wagemaker zal worden afgemeerd aan de onderhoudskade. Vrijdagochtend 10 oktober rond 9.00 uur neemt de Dokter Wagemaker de reguliere dienstregeling weer over en zal de Schulpengat de extra afvaarten varen.


Najaarschouw

voortaan digitaal




De najaarschouw van de sloten door hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier staat voor de deur. Vanaf 20 oktober gaan 110 schouwmeesters gedurende twee weken het gebied in om te controleren of de sloten schoon, voldoende breed en diep genoeg zijn. Ook controleren zij of duikers, bruggen en dammen schoon en in goede staat zijn. Dit jaar gaan de schouwmeesters voor het eerst op pad met een tablet. Daarop voeren zij hun bevindingen in. Dat scheelt tijd, ruimte, verkleint de kans op fouten en is uiteindelijk goedkoper.


Gratis gebruik

hondenwasmachine

De hondenwasmachine op vakantiepark De Krim bij De Cocksdorp is zaterdag gratis te gebruiken in het kader van Dierendag.

Hondeneigenaren en de hond zelf kunnen van 10.00 tot 17.00 uur de hele dag terecht bij de 'Dogwash'. Die staat naast de fietsenberging tegen de gamehal onder de overkapping. De Krim plaatste het apparaat, waarvoor normaal moet worden betaald, een aantal maanden geleden als service voor de gasten. Als de hond in zee is geweest, kan die in de hondenwasmachine worden afgespoeld, zodat het dier weer een beetje toonbaar meer naar binnen kan worden genomen in een vakantiehuisje. De keuze varieert van afspoelen met warm water tot gebruik van shampoo en conditioner, een tekenbehandeling en drogen. De hond gaat via een loopplank de wasmachine in, waarna een keuze gemaakt kan worden. Begeleiders van De Krim zijn zaterdag aanwezig bij de hondenwasmachine om tekst en uitleg te geven.