Afbeelding
Foto:

Sfeervol genieten bij restaurant De Compagnie

Restaurant De Compagnie is al sinds de start in 2003 één van de populairste horecabedrijven op het eiland. Dat is niet alleen te danken aan het weidse uitzicht over de Waddenzee en de haven van Oudeschild.

Uitbaters Ad Harman en Marleen Groen slagen er al meer dan tien jaar in een brede kring gasten aan te spreken. Bijzonder populair is De Compagnie bij jonge gezinnen. Terwijl hun vader en moeder van een aperitief genieten, hoeven kinderen zich geen moment te vervelen. Voor de allerjongsten is er binnen een speciale hoek met heel veel speelgoed en knutselspullen. De wat ouderen kunnen buiten vlak naast de deur naar hartelust klimmen en klauteren in het piratenspeelwrak, zich vermaken op de waterspeelplaats of een balletje trappen op het pannaveldje.

'Maar ook met de kaart zijn we aantrekkelijk voor jong en oud. Van saté tot kreeft, iedereen vindt er wel iets lekkers tussen', vertelt Marleen. De kaart wordt twee keer per jaar helemaal vernieuwd en aangepast aan de tijd van het jaar. Staan in oktober de zomerse gerechten nog centraal, vanaf november kunnen gasten weer genieten van wildgerechten en stoofpotten. Marleen: 'Leuk vinden we het ook in te spelen op nieuwe trends. Deze zomer hadden we bijvoorbeeld sushi. De laatste tijd is daar veel vraag naar.'

Liefhebbers van vis en schelp- en schaaldieren hebben ruim keuze. Van sliptong tot zeewolf en van garnalen tot gamba's, De Compagnie krijgt het dagelijks vers binnen. Voor wie gewoon vers niet vers genoeg is, staat in het restaurant een aquarium waarin kreeften, kokkels en oesters worden gehouden.

Ook wie alleen een broodje, een uitsmijter of een kop soep wil eten is bij De Compagnie aan het juiste adres. Na een stevige wandeling over de haven smaakt een kop koffie met een flinke punt chocotruffeltaart of Texelse appeltaart eveneens heerlijk.


Een speciale vermelding verdient ten slotte de stijlvolle inrichting. Drie jaar geleden werd De Compagnie getroffen door brand. Samen met Michel Wijnnobel, de rechterhand van de bekende kok Herman den Blijker, richtten Ad en Marleen het bedrijf daarna helemaal opnieuw in. Het resultaat is prachtig. Eyecatchers zijn de stoere eikenhouten vloer, de bar met het boomstamblad en de LED-verlichting, die de kastenwand en het plafond in alle denkbare kleuren kan uitlichten..

Restaurant De Compagnie is iedere ochtend vanaf 11 uur open. De keuken is in ieder geval tot 21 uur 's avonds in bedrijf.

Muziekfeeest

De Compagnie wordt zaterdag 18 oktober omgetoverd tot sfeervolle concertzaal. Van 14.00 uur tot 's avonds laat is er een muziekfeest met de FestiFALL. Muzikanten brengen er uiteenlopende muziek ten gehore.

Op het moment van schrijven hadden drie Texelse bands hun medewerking toegezegd: Jug Bros, Goodbye Mosquito en Switch, waarvan uitbater Ad Harman de zanger is. Afkomstig uit Amsterdam is de reggaeband Rude Walkin', die afgelopen voorjaar op Parkpop in Den Burg optrad.

Bezoekers kunnen tijdens het festival uiteraard 'gewoon' terecht voor een lekkere hap eten. Ad: 'We passen de menukaart alleen wat aan. Een vijfgangendiner kun je die dag niet krijgen. Afhankelijk van het weer organiseren we waarschijnlijk een barbecue of een ander toepasselijke maaltijd.'