Extra huisje aan

Gerritslanderdijkje

Wat het college betreft mag de familie D. van Egmond op het terrein Gerritslanderdijkje 10 een vijfde recreatief opstal bouwen. Dat is mogelijk door toepassing van de zogeheten 25% regeling, die bedoeld is als éénmalige financiële stimulans voor kwaliteitsverbetering van bestaande kleinschalige verblijfsterreinen. De plannen van Van Egmond voorzien onder meer in een nieuwe inrichting van het terrein waardoor de ruimtelijke kwaliteit aanzienlijk toeneemt. Daarmee is voldaan aan een belangrijke voorwaarde om het extra huisje te mogen bouwen. Inrichting en uitvoering zullen worden beschreven in een overeenkomst tussen gemeente en eigenaar.


Geslaagd

Michelle de Grave is aan de Hogeschool Leiden geslaagd voor de opleiding Maatschappelijk werk. Ze werkt inmiddels als Algemeen Maatschappelijk Werker bij Kwadraad Maatschappelijk Werk in Zuid-Holland.


HV zoekt schetsen Blok over 'Assen'

De Historische Vereniging (HV) opent in november in Tussen de Banke een expositie over de periode dat 700 Texelaars in Assen dwangarbeid verrichtten voor de Duitsers, nu 70 jaar geleden.

Eén van hen was Ad Blok van der Velden. Hij maakte daar tekeningen, met het dagelijks leven als terugkerend thema. De HV heeft er een aantal in bezit en wil deze tentoonstellen. Het Drents Museum heeft ze ook in de collectie. Een verzoek tot bruikleen is in behandeling. Een onbekend aantal tekeningen bevindt zich in particuliere handen. De HV vraagt mensen met een tekening deze tijdelijk af te staan voor de expositie. Contact hierover kan worden opgenomen met Mary Bakker-Zijm, tel. 312113, of Bas Huisman, tel. 314409.