Afslag golfbaan

doelgerichter

Golfbaan De Texelse heeft de oefenfaciliteiten op de Driving Range verbeterd.

Sloegen golfers die hun slag oefenden voorheen wel eens per ongeluk een balletje de 'echte baan' in, nu zal dat wellicht minder vaak voorkomen. In het veld van de Driving Range - met een lengte van 200 meter - zijn drie grote rode cirkels met een witte kern aangebracht, waarop je met een gerust hart kunt mikken. De onderlinge afstand tussen deze 'targetgreens' is ca. 50 meter en bevinden zich op respectievelijk 70, 125 en 170 meter van de afslag. Het oefenen is nu doelgerichter en golfers op de baan hebben daardoor minder last van verdwaalde ballen.


Nieuwe competitie De Doormars

Klaverjasclub De Doormars start vrijdag 3 oktober in 't Skiltje de nieuwe competitie. De avond begint om 20.00 uur. Er worden vier potjes van zestien rondes gespeeld, het duurt tot 23.00 uur. Er wordt gespeeld met losse maat, wat de spanning verhoogt. De laatste kaartavond is op Goede Vrijdag. Nieuwe leden zijn welkom, ook wie af en toe wil kaarten kan contact opnemen voor invalbeurten. Meer informatie bij Martin Visser, tel 313724 of Reina Tuitman, tel. 313410.


Klaverjassen voor het goede doel

In De Witte Burcht aan de Molenstraat in Den Burg start dinsdag 7 oktober het nieuwe seizoen waarbij maandelijks wordt geklaverjast voor het goede, zo mogelijk Texels doel. Acht maanden lang (tot en met mei 2015) wordt er iedere eerste dinsdag van de maand gekaart. Er wordt gespeeld met vaste maat. De drives starten om 20.00 uur, inschrijven vanaf 19.30 uur. Kosten €4,- per koppel, en er zijn prijzen voor de zes beste koppels en ook voor de pechvogels van de avond. Na afloop van iedere drive is er een loterij, waarin veelal nuttige prijzen te winnen zijn.


Regionaal archief houdt open dag

Het Regionaal Archief Alkmaar opent 4 oktober van 11.00 tot 16.00 uur de depotdeuren voor publiek. Speciale aandacht is er voor de Eerste Wereldoorlog en conservering van het eigen archief.