Het postbodespel op de Bixiedag: Noor Witte met Snowy in actie.
Het postbodespel op de Bixiedag: Noor Witte met Snowy in actie. Foto: Andrea Keijser

22 deelnemers Texelse Bixiedag

De Bixiedag bij manege Akenburg telde afgelopen zondag 22 deelnemers. Ruiters van 6 tot en met 13 jaar oud deden met hun pony mee aan de Bixierubrieken.

Op het programma stonden een dressuurproef, springparcours, gezamenlijke lunch en een Bixiespel. Het thema van de Bixiedag was 'Beroepen', een aantal deelnemers had zich passend verkleed. Anne-Loïse van den Broeck reed voor het eerst op Thara en behaalde in de klasse B1 dressuur direct al een eerste prijs. Anniek van Liere werd tweede met Udico van de Casporan. Astrid Boekhoudt met Puck mocht de derde prijs in ontvangst nemen. Vierde werd Roos Bloemendaal, Liv Werkman werd vijfde. De zede plaats was voor Noor Witte. Puck van Gelder, Sanne Uitgeest en Noa Krop werden zevende.

In de klasse A dressuur was het Skye Brouwer die met haar nieuwe pony Starlight de eerste prijs in ontvangst mocht nemen. De tweede prijs was voor Iris Pijper met Floortje. Derde werd Suzanne Boot met Kiki. De vierde prijs ging naar Suzan Blom. Manon Visser werd vijfde, Floor Huisman werd zesde en Desiree Zoetelief zevende. De eerste prijs in de klasse AA dressuur ging naar Luna Marin Hidalgo met haar leenpony Udico van de Casporan. Tweede werden Fien Schraag met Thara en Isis Draaisma met Kiomi. Derde werd Marel Boot met Punette. De vierde plaats was voor Maud Goënga en vijfde werd Emma Németh. Bij het springen in de klasse AA ging de eerste prijs naar Fien Schraag met Thara, tweede werd Luna Marin Hidalgo met Udico van de Casporan. In de klasse A werd de eerste plaats gedeeld door Noor Witte met Snowy en Skye Brouwer met Starlight. De dag werd afgesloten met het 'Postbodespel'. In groepjes van twee legden de deelnemers een parcours af, onderweg moesten enveloppen op het juiste adres bezorgd worden. De volgende Bixiewedstrijd staat gepland tijdens het Kerstbokaal op 27 en 28 december, dan strijden de Texelse Bixie Kids om de Bixiebokaal.