Wat ik zeggen wou

Handige buurman

Ik heb een handige buurman. Dat is fijn, zou je denken, maar in de praktijk valt dat erg tegen. Hij maakt namelijk nogal veel herrie. Als het maar een beetje lekker weer is, haalt hij zijn werktafel naar buiten en gaat zagen. Of schuren. Of boren. Of schaven. Of timmeren. Urenlang. Wat ie aan het maken is, geen idee - je zou zeggen dat een mens op een zeker moment wel uitgezaagd, -geschuurd, -geboord, -geschaafd of -getimmerd is. Zo niet mijn buurman. En in het schaarse geval dat hij dat wel is, gaat hij zijn tuinpad reinigen met de hogedrukspuit. Op zondagochtend om kwart over negen. Ja, ik woon midden in Den Burg en ja, ik weet dat ik dan geluiden van mijn buren voor lief moet nemen. Maar het kan te gek ook. Drie, vier keer in de week - mag het een onsje minder? Hij heeft een schuur zo groot als een hangar, laat ie daar lekker gaan klussen. Met de deur dicht.
En nee, ik ben geen zuurpruim, die niks van een ander kan hebben. Integendeel. Zo nu en dan klussen, prima. Een tijdje intensief wegens een verbouwing, helemaal begrijpelijk. Maar week in, week uit, drie, vier keer per week, dat begint verdacht veel op een timmermanswerkplaats te lijken. En de buurman zelf? Die vindt dat hij niks verkeerd doet. En anders moet ik maar in een hutje op de hei gaan wonen en de andere buren ook. Tja. Volgens mij kun je op de hei ook heel goed zagen. En timmeren. En..nou ja...

Naam bekend bij de redactie


Houtsnippers


Omdat ondergetekende geen lid is van TexelEnergie wil ik graag een vraag stellen via de Texelse Courant. Misschien dat ik er een antwoord op krijg. Ik heb gelezen dat de houtsnippers die sinds 2010 aan de Hallerweg open en bloot daar opgeslagen hebben gelegen nu afgevoerd gaan worden en voor compost gebruikt gaan worden. Ieder weldenkend mens wist al lang dat dit er aan zat te komen. Nou zou ik wel eens willen weten hoeveel deze hele zaak nu gekost heeft. De aanschaf, de aan-en afvoer en of er opslagkosten zijn betaald al die jaren. Het lijkt mij geen onredelijke vraag omdat TexelEnergie deels op subsidie (dus gemeenschapsgeld) van de Provincie draait.

Menno Stam, Den Burg.