Nieuws

Koers ZZP Texel op agenda vergadering

Het is alweer ruim een jaar geleden dat drie zzp'ers op Texel besloten zich te verenigen. Inmiddels zijn er 53 zzp'ers aangesloten bij ZZP Texel. De leden zijn verspreid over heel Texel en beoefenen zeer uiteenlopende beroepen. ZZP Texel houdt maandag 6 oktober een ledenvergadering, aanvang 20.00 uur.

De oprichting van ZZP Texel ging hand in hand met diverse nieuwe initiatieven voor zelfstandig ondernemers op Texel. Zo is er vanuit het nationale Broodfonds in juni een Texelse Broodfondsgroep opgericht. Eind april openden zowel DOK7EVEN in Oudeschild als De Verzamelpost in Den Hoorn de deuren, twee initiatieven waar zzp'ers werken aan eigen opdrachten en gezamenlijke projecten vanuit een gedeeld kantoorpand. En ZZP Texel organiseerde goed bezochte doorwerkavonden in samenwerking met de Bibliotheek voor Ondernemers. Bij al deze initiatieven waren meerdere leden van ZZP Texel betrokken. 'We brachten de initiatieven graag bij de eenpitters op Texel onder de aandacht.'

Welke weg ZZP Texel het komende jaar inslaat, staat centraal op de Algemene Ledenvergadering op maandag 6 oktober in de KopGroep Bibliotheek in Den Burg. 'We buigen ons dan met alle leden over de visie en missie van ZZP Texel.' Ook is 'Werken op een Eiland' te gast om de vernieuwde vacaturesite www.werkenopeeneiland.nl te presenteren. Zzp'ers hebben op deze website voor werknemers en werkgevers een eigen plek gekregen en kunnen zich hier gratis registreren.

De vergadering is niet alleen toegankelijk voor leden maar ook voor sponsors. Zij hebben toegang tot alle vergaderingen en bijeenkomsten van de vereniging, maar zij hebben geen stemrecht. Op www.zzptexel.com/leden staat een actueel overzicht van het ledenbestand.