Zeldzame nederlaag thuis zaalvoetballers

Liefst 43 opeenvolgende wedstrijden bleven de zaalvoetballers van Texel'94 in eigen huis ongeslagen maar vrijdag kwam een einde aan deze bijzondere reeks. Kawin uit Utrecht ging na een boeiende wedstrijd met de drie punten naar huis na een tumultueus slot.

Met een geheel fitte selectie kon Texel aantreden tegen kampioenskandidaat Kawin, dat direct na het beginsignaal het initiatief nam. Al in de vierde minuut beloonde de ploeg zichzelf met de openingstreffer na knullig balverlies aan Texelse zijde. Gesterkt door deze vroege goal ging Kawin op zoek naar de tweede treffer en zette Texel vast op eigen helft.

Na een kwartier verdubbelden de gasten de score na een mooie aanval waarbij goalie Ali Smit kansloos werd gelaten. Texel kroop uit zijn schulp en had pech toen Ralph Slik met een vlammend schot de paal raakte. Vlak voor de wissel werd de Texelse dadendrang toch beloond toen Pim de Lugt na een interceptie de aansluitingstreffer liet noteren: 1-2.

In de tweede helft gingen beide ploegen door met het hoge tempo en speelden beiden vol voor de winst. De teruggekeerde Pieter Jan Eelman schoot in de vijfde minuut zijn ploeg weer langszij nadat Ruben Duinker de spits in kansrijke positie niet over het hoofd zag. De thuisploeg keek niet veel later weer tegen een achterstand aan, nadat de spits van Kawin uit een onmogelijke hoek de bal in de korte kruising had gejaagd: 2-3.

Texel bleef ondanks deze domper onverminderd doorgaan met het afjagen van de tegenstander en in de 13e minuut kon wederom Eelman profiteren. De spits kapte en draaide net zolang totdat hij het gaatje had gevonden en tekende voor de tweede maal voor de gelijkmaker. De laatste tien minuten kon de partij alle kanten op, al waren de gasten individueel vaardiger en waren zij vooral aanvallend een plaag voor de Texelse verdediging.

Jesper Arkenbout was dichtbij een treffer maar zijn inzet spatte op de lat uiteen. In de tegenstoot kwam Kawin voor de derde maal aan de leiding en nadat even later de marge op twee werd gebracht leek de wedstrijd gespeeld. Pieter Jan Eelman bracht een minuut voor het einde de spanning echter weer terug, waarna Texel alles op alles zette om de ongeslagen status een vervolg te geven. Lesley Koning was daar in de slotseconden nog dichtbij maar zag zijn inzet gestopt worden door de Utrechtse doelman. Hiermee kwam de eindstand op 4-5. De volgende thuiswedstrijd staat vrijdag 17 oktober op het programma als Jos Geerling uit Bussum op bezoek komt.