Dorian van Rijsselberghe en zijn bruid Sasha uit Canada.
Dorian van Rijsselberghe en zijn bruid Sasha uit Canada. Foto: Gerard Timmerman

Bruidspaar maakt strand schoon

Olympisch surfer Dorian van Rijsselberghe en zijn Canadese bruid Sasha trouwden voor de wet al in haar thuisland, op Texel deden ze de ceremonie zaterdag nog eens dunnetjes over.

'Met jullie', schreef hij in de advertentie. 'Zodat Sasha ons mooie eiland kan leren kennen en het eilandgevoel kan ervaren.' In strandpaviljoen Paal 17 werd het paar in de Texelse echt verbonden door wethouder van Sport Hennie Huisman, die het stel op geheel eigen wijze toesprak. Daarmee was het feest nog niet gehouden, Dorian had Texelaars via deze krant immers uitgenodigd voor een borrel. Maar niet voordat hij zijn gasten een afvalzakje had gegeven om het strand op te ruimen. 'Je komt er niet in voordat je een vol zakje hebt.' Nadat hij en zijn bruid zelf het goede voorbeeld hadden gegeven, kon binnen het glas worden geheven op het aanstaande vaderschap dat door wethouder Huisman wereldkundig was gemaakt.

Dorian en zijn vrienden hadden de volgende dag, toen de Texel Halve Marathon werd gehouden, post gevat bij het ouderlijk huis aan de Monikkenweg, waar de deelnemers aan de 21 kilometer langs kwamen en enthousiast werden aangemoedigd.