De  jeugd in actie op het springspektakel van GVO in Oosterend.
De jeugd in actie op het springspektakel van GVO in Oosterend. Foto: Yvonne Kortekaas

Springspektakel in Oosterend

Gymvereniging Oosterend heeft zaterdag 27 september het springspektakel gehouden. Voor kinderen en ouders was het een hele leuke middag waarbij in twee groepen over acht verschillende banen gesprongen werd.

GVO had voor de jeugd meerdere springtoestellen in de sporthal van de Bijenkort opgesteld, waarop de kinderen hun capriolen konden demonstreren. Het enthousiasme was groot, te zien was hoe onder leiding van gymjuf Anja Bremer met bezieling naar deze springdag was toegewerkt.

'Als eerste waren de kinderen tot en met groep 4 aan de beurt, lekker springen en doen wat je wilt, want niets moest en alles mocht. Het was heel leuk om te zien, ook voor de toeschouwers op de tribune. Daarna waren de overige kinderen aan de beurt. Hier was het niveau natuurlijk hoger, er werden salto's gedaan, overslagen en barani's en ook werd er hoog gesprongen over een touw, er waren kinderen die hoger konden springen dan 1.80 m erg knap allemaal', vertelt onze correspondente Yvonne Kortekaas. 'Het was leuk om alle kinderen in de mooie nieuwe gymkleding te zien.'

Foto's van deze sportieve middag zijn te zien op de website: www.gymverenigingoosterend.nl