Verlies ongeïnspireerd Texel '94

Texel '94 heeft zondag in Spanbroek een 3-1 nederlaag opgelopen tegen VVS '46. Al vanaf het begin maakten de eilanders een lauwe en vermoeide indruk. Er was veel balverlies en de thuisclub was veelal winnaar in de duels.

De Texelse bezoekers misten de scherpte en de creativiteit om de defensie van de gastheren te ontregelen. Keeper Ali Smit moest al in de 6e minuut uit zijn doel komen om een dieptepass van een der tegenstanders onschadelijk te maken. Kort erop was de thuisclub weer dicht bij een treffer. De Texelse keeper verwerkte het afstandsschot echter tot corner. Omstreeks de 20e minuut was er een fase in de wedstrijd dat de Texelaars alle zeilen moesten bijzetten om een tegentreffer te voorkomen. Dennis Daalder probeerde in het vervolg met een afstandsschot de bakens te verzetten. Vrije trappen van de gasten waren niet doeltreffend. Omstreeks de 34e minuut kroop Texel '94 door het oog van de naald, toen een kopbal van een der spitsen van de tegenpartij de bal buiten bereik van Ali over het doel verdween. De thuisclub had de beste kansen. Door traag en knullig verdedigen van Texel '94 kwamen de gastheren in de 43e minuut verdiend op voorsprong. Kort voor de rust werd Steffan vervangen door Jaap Duin. Het meer verzorgde en compactere spel van de gastheren werd beloond. In de 52e minuut gaf de scheidsrechter het rustsignaal.

Bij het begin van de tweede helft probeerde Jesper Arkenbout van afstand het vijandelijke doel onder vuur te nemen. De keeper tikte de bal tot corner. Kort erop bracht de spits van VVS. de stand op 0-2 na een goed uitgespeelde counter. Omstreeks de 55e minuut verliet spits Dennis Daalder geblesseerd het veld. Tom de Lugt kwam voor hem in de plaats. Hierna knalde Ruben Duinker een vrije trap in het doel van de tegenstander (1-2). Hiermee was de spanning in de wedstrijd terug. Eventjes leek het erop dat de gasten de wedstrijd konden kantelen. Omstreeks de 60e minuut bracht de Texelse aanvalslinie een droomkans op de gelijkmaker om zeep. Toen de thuisclub enkele minuten later de 3-1 binnenschoot was de Texelse tegenstand gebroken. Hierna arriveerde een ambulance op het veld. De geblesseerde Dennis Daalder werd met pijnklachten in een knie overgebracht naar het ziekenhuis in Hoorn voor nader onderzoek. In het Westfriesgasthuis in Hoorn zijn foto's van de knie gemaakt. Er is niets uitgekomen. De pijn bleef. Hij mocht met de spelersbus mee naar Texel, maar kon door de pijn niet op het been staan.