Zwaluwen nog met lege handen

Ook tegen VZV is het ZDH niet gelukt de eerste punten van het seizoen te pakken. De tegenstander uit 't Veldt won zondag in Den Hoorn met 2-4.

ZDH schoot uit de startblokken. Na een snelle combinatie tussen Jelmer Bomas en Gijs de Graaf schoot de laatste na twee minuten beheerst raak in de korte hoek. Het leek het begin van een mooie middag, maar zes minuten later was het al 1-1. Jonas Leenhouts, dit keer opgesteld als vrije verdediger, had zijn positie even verlaten en was niet bijtijds terug om de gevreesde counter onschadelijk te maken: 1-1. De thuisploeg ging meteen op jacht naar een nieuwe treffer. Het voetbal was niet altijd even goed, wel werd er hard gewerkt en af en toe werd het ook dreigend. Zo schoot de debuterende A-junior Bram van der Linde in kansrijke positie rakelings over. Na 26 minuten kwam ZDH opnieuw op voorsprong. Uit een ingestudeerde corner van Remco Boogaard bereikte de bal Jonas Leenhouts, die keurig raak kopte. Weer was de vreugde van korte duur. Een mislukte voorzet werd na een half uur door de spits van VZV met een hakje tot doelpunt gepromoveerd: 2-2. Ondanks verwoede pogingen lukte het ZDH daarna niet te scoren. VZV was met een schot op de lat nog het gevaarlijkst. Na een uur kwam VZV op voorsprong. Uit een afgeslagen corner werd de bal opnieuw in de doelmond geplaatst, waar een middenvelder bij de eerste paal opdook en schitterend raak schoot. Een minuut later had ZDH de pech dat topscorer Jelmer Bomas geblesseerd de strijd moest staken. Hij werd vervangen door Maurits Lap. Even later kregen de Zwaluwen een nieuwe teleurstelling te verwerken. Gijs de Graaf kreeg een harde trap op zijn enkel en kon niet verder. In het ziekenhuis werd een zware kneuzing geconstateerd. Doordat de scheidsrechter het zicht werd ontnomen, ging de dader vrijuit. De Graaf werd vervangen door A-junior Barry van der El. In het vervolg nam ZDH alle risico om de gelijkmaker te forceren. Schoten van Leenhouts en Remco Boogaard waren niet ongevaarlijk, maar vlak voor het einde was VZV uit een counter succesvol: 2-4.

Parcoursrecord

Jessica Oosterloo (Appelscha) dook bij de Texel Halve Marathon zondag 22 seconden onder het oude record van Saskia van Vugt uit 2008. Zij noteerde een eindtijd van 35.18 min. In de leeftijdsklasse V45 ging de zege naar Lucienne Groenendijk (Sportlust) 40.17 min. Nel Bruining (Den Hoorn) was de snelste dame in de klasse V65: 57.11 min. Bij de mannen 10 km nam het drietal Henk Bakker (Loopgroep Groningen), Michiel de Ruiter (Hylas) en Rob ter Burg (Groningen Atletiek) de kop.