Extra vertoning

'Uitgetekend'

Geen kaartje kunnen krijgen voor de documentaire over Antoon Goes? Dan is er toch nog een gelegenheid om de film op het grote doek van Cinema Texel te bekijken. Het Texelfonds biedt belangstellenden een gratis vertoning aan op vrijdag 3 oktober, aanvang 19.30 uur. 'Een film als 'Uitgetekend' moet door zoveel mogelijk mensen worden bekeken,' vindt voorzitter Jan Beijert. 'Dit hoort tot de zaken waar het Texelfonds voor staat.' Gratis kaarten zijn vanaf vandaag (dinsdag) verkrijgbaar bij Het Open Boek aan de Binnenburg.


Hormoontherapie in Café Doodgewoon

De Buureton is dinsdagavond 7 oktober Café Doodgewoon Texel geopend. Dit café is een ontmoetingsplaats voor mensen met kanker, hun familie en andere naasten.

De avond begint om 19.15 uur met inloop met koffie of thee. Om 19.30 uur start start een gesprek met Ellen Beer over Hormoontherapie. Bij verschillende vormen van kanker worden mensen behandeld met hormonale therapie. Maar wat is hormonale therapie nu eigenlijk en hoe werkt het? Wat heeft het voor gevolgen, wat zijn de mogelijke bijwerkingen en hoe kunt u daarmee omgaan? Ellen Beer, verpleegkundig specialist oncologie van het Gemini Ziekenhuis, geeft antwoord op deze vragen en op de eigen vragen van gasten.