MOVE 1 te sterk voor Tevoko

De dames van Tevoko hebben zaterdag het onderspit gedolven tegen MOVE 1 uit Edam/Volendam. Tevoko, dat vorige week nog met 2-3 won van MOVE 2, speelde bij vlagen goed volleybal maar MOVE 1 was over de hele wedstrijd de betere en won hierdoor met 1-3.

Tevoko begon met een gewijzigde opstelling ten opzichte van vorige week. Anne Sikma (dames 5) startte in de basis voor de afwezige Leonie Penninga. Al vrij snel werd duidelijk dat deze tegenstander zeer gemotiveerd was en goede aanvallers in huis had. De Texelse dames liepen tegen een kleine achterstand aan door harde aanvallen en Tevoko kon hierdoor de pass niet goed bij de spelverdeelster Connie Joling krijgen, waardoor de Texelse aanval niet goed uit de verf kwam. De achterstand kon niet meer omgebogen worden en Tevoko verloor de eerste set met 16-25.

Ook in de tweede set had Tevoko het lastig. Tevoko speelde onder haar normale niveau en gaf hierdoor ook vele punten cadeau aan de tegenstander. Af en toe scoorden de Texelse dames mooie punten, maar het was te weinig en ook deze set ging met de cijfers 16-25 naar MOVE 1.

De Texelse dames raakten in de derde set meer op elkaar ingespeeld. Hierdoor waren er minder misverstanden en nam Tevoko zelfs een kleine voorsprong. Meline Boekel en Marike Oostra pakten enkele mooie punten met hun lastige services. Maar MOVE 1 bleef hard werken en kwam hierdoor weer op gelijke hoogte, toch was het Tevoko wat met 24-21 voor kwam te staan. Tevoko rook de setwinst maar door wat kleine slordigheden en goed volleybal van MOVE kwam MOVE terug tot 24-24. Daarna maakten de Texelse dames zich even kwaad en met hard werken en een snoeiharde aanval van Ivet Former pakte Tevoko toch nog de setwinst 26-24. In de vierde set mocht ook Sharen van de Star haar debuut maken. Tevoko speelde weer zeer afwisselend, mooie harde aanvallen maar ook tactisch offensief leverden diverse punten op, maar de punten werden ook gemakkelijk weggegeven door slordigheden.

Jonge Silva snel

Riwan Silva, de zoon van German Silva (tweevoudig winnaar New York Marathon) en Miranda Luiken (voorheen Texel), was zondag veruit de snelste atleet op de 6,4 km vanuit Den Hoorn. Hij noteerde een eindtijd van 21.43 min. Snelste dame was junior Noa Zoon (Noordkop Den Helder) 26.39. Marijke de Weij (De Waal) was de snelste vrouw in 31.14 min. Bij de mannen zegevierde Aiwen Lobles (Den Helder) voor het tweede achtereenvolgende jaar 24.36 min.