De handen ineen voor de Maand van de Opvoeding.
De handen ineen voor de Maand van de Opvoeding.

Diverse activiteiten in Maand van Opvoeding

Texel staat de hele maand oktober in het teken van de opvoeding. Diverse partijen die samenwerken met het Centrum voor Jeugd en Gezin Texel houden activiteiten die met opvoeding te maken hebben. Op deze pagina een overzicht en achtergronden.

Het is de tweede keer dat op Texel de Maand van de Opvoeding wordt gehouden. Die begint met de Kinderboekenweek die van 1 tot en met 12 oktober plaatsvindt. Thema is 'Feest' en dat wordt in de KopGroepbibliotheek aan de Drijverstraat in Den Burg extra feestelijk opgepakt, omdat de bieb vijftig jaar bestaat.

Zaterdag 4 oktober is kinderboekenschrijfster Tosca Menten te gast in de bibliotheek. Zij bouwt van 14.00 tot 16.00 uur een leuk feestje met kinderen vanaf zes jaar.

Zaterdag 4 oktober komt de Maand van de Opvoeding aan de orde bij de open dag van Texels Welzijn die van 10.30 tot 16.00 uur in de Buureton aan de Beatrixlaan in Den Burg wordt gehouden. Het Centrum voor Jeugd en Gezin Texel en de Pleegzorg van Parlan zijn daar met stands aanwezig. Cintha Eelman staat in de stand van de pleegzorg om te vertellen hoe het is om een pleeggezin te zijn.

Dinsdag 7 oktober houdt Inge Stevenson van De Verbinding een open avond over leefstijl en gezondheid. De bijeenkomst wordt van 20.00 tot 22.00 uur gehouden aan Golfslag 9 in Den Burg. Vooraf aanmelden via 06-29028573 of www.healing-verbinding.nl.

Vrijdag 10 oktober houdt Erica Keijser van Twister Coaching van 9.30 tot 12.00 uur een inloopochtend aan Vloedlijn 4 in Den Burg. Texelaars kunnen vrijblijvend binnenlopen met vragen over het coachen van jongeren en om te zien wat voor soort trainingen Keijser geeft.

De GGD houdt woensdagavond 22 oktober van 19.00 tot 20.45 uur een bijeenkomst over wensen en verwachtingen van ouders over jeugdgezondheidszorg. Dat moet leiden tot een 'klantenpanel' voor Texel. Belangstellenden kunnen zich van te voren aanmelden via cursusbureau@ggdhn.nl. De locatie van de bijeenkomst wordt later bekend.

Woensdagavond 22 oktober houdt Erica Keijser van Twister Coaching een inspirerende avond rond het thema 'Ik tel tot 10, positief gezien'. Keijser gaat in op de vraag hoe creatief om te gaan met lastige opvoedmomenten. Aanmelden via vraag@twister-coaching.nl. Een locatie wordt later bekendgemaakt.

Vanaf maandagavond 20 oktober worden in de Buureton vier bijeenkomsten gehouden voor ouders van jonge kinderen tot 12 jaar oud. Ouders leren daar hoe zij hun kinderen kunnen ondersteunen.

Donderdag 23 oktober start op initiatief van het Centrum voor Jeugd en Gezin Texel een sociale weerbaarheidstraining voor kinderen van 8 tot en met 11 jaar oud. De trainingen (tien stuks in totaal) worden elke donderdagmiddag van 15.30 tot 17.30 uur in De Buureton in Den Burg gehouden.