Nieuwe zwembaden Molenkoog naar verwachting eind april klaar

Het bedrijf Variopool uit Oudkarspel gaat de nieuwe zwembaden voor het nieuwe Molenkoog in Den Burg leveren. Dat heeft de gemeente laten weten.

Deze week is de sloop van het oude Molenkoog van start gegaan, zodat daarna de nieuwe zwembaden aangelegd kunnen worden. Variopool is inmiddels gestart met de fabricage van de materialen. Bedoeling is dat het renoveerde openluchtbad over zeven maanden (op 25 april) in gebruik kan worden genomen. De wanden van de nieuwe bassins worden van roestvrijstaal en de bodem wordt van pvc. Raad en college hadden daar een tijdje geleden nog een discussie over. De raad was in de veronderstelling besloten te hebben tot volledig rvs en was verrast daarna over het pvc te horen. Op www.variopool.nl is onder de link 'rvs zwembaden' te zien hoe een zwembad in het Drentse Annen momenteel wordt gerenoveerd en dat is vergelijkbaar met wat er bij Molenkoog te gebeuren staat.

De gemeente wil Hellebrekers Technieken uit Alphen aan den Rijn de installatiewerkzaamheden laten verrichten. Het bedrijf kwam bij de gemeente als beste uit de beoordeling. Bouwgroep Dijkstra Draisma uit Friesland wordt in de arm genomen voor de bouwkundige werkzaamheden zoals het storten van de fundering. Dijkstra Draisma werd eveneens als beste beoordeeld. De raad stelde in december 2013 €2.141.000,- beschikbaar voor een volledige en kwalitatief hoogwaardigde renovatie van Molenkoog.


Tafeltennis

Sportservice Texel houdt sinds deze week op dinsdag tafeltennisavonden in de sporthal van dorpshuis De Hof in De Koog. De zaal is iedere dinsdagavond geopend van 19.45 uur tot 21.15 uur. Deelnemen kost €2,50 per keer. Belangstellenden kunnen contact opnemen met Sportservice Texel, tel 322815.