Planet Texel passeert revu op

publieksavond in De Pelikaan

Een zoutwaterbekken bij Nieuweschild, een andere inrichting van De Koog, vernatting van Waalenburg, zilte landbouw in Het Noorden en een stormvloedkering in de haven van Oudeschild.

Het zijn enkele ideeën uit Planet Texel die maandagavond 29 september nog eens de revu passeren tijdens een algemene publieksavond in Hotel De Pelikaan aan de Pelikaanweg nabij De Koog. Jurgen van der Ploeg en Pepijn Godefroy, de mannen achter Planet Texel, zijn op het eiland om nog een keer een presentatie over alle vergezichten voor de toekomst van Texel te geven. De presentatie begint om 19.30 uur, de zaal is open vanaf 19.15 uur. Er wordt specifiek ingegaan op De Koog en Nieuweschild.

De publiekspresentatie in De Pelikaan volgt op de start van de Planet Texel Academie die de afgelopen maanden uit het project Planet Texel is voortgekomen. De academie gaat maandag 29 september om 16.00 uur van start in het Drijvershuus en De Verzamelpost aan de Naalrand in Den Hoorn. Dat is ook een openbare bijeenkomst waar iedereen welkom is. Studenten van de Technische Universiteiten in Eindhoven en ook Delft verblijven een week lang op het eiland om ter plekke onderzoek te doen. De studenten uit Eindhoven gaan zich concreet bezig houden met de plannen om De Koog anders in te richten en de studenten uit Delft houden zich bezig met de plannen voor Nieuweschild. De studenten krijgen vanalles te horen over Planet Texel en het eiland en ze gaan onder andere in gesprek met Jan Wolter Timmerman en Paul van Dijk die zich inzetten om de toekomstideeën voor De Koog in Planet Texel om te zetten in concrete resultaten.

De Planet Texel Academie wordt gedragen door een projectgroep die uit tien partijen bestaat. Dat zijn onder meer de gemeente, VVV, InnoFund, Kieft Noord, het NIOZ en de Technische Universiteiten van Delft en Eindhoven. Een van de dragende krachten is Dirk Sijmons, hoogleraar aan de TU Delft en curator van de Internationale Architectuur Biënnale in Rotterdam waar ruim een jaar geleden het hele project Planet Texel is ontstaan.