Arie Lap kandidaat

voor waterschap

Arie Lap uit Den Hoorn doet woensdag 18 maart 2015 mee aan de verkiezingen voor een nieuw bestuur van hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier.

Lap zit al jaren in het waterschapsbestuur en is momenteel de enige vertegenwoordiger van Texel. Het waterschap is te vergelijken met een gemeente. Het wordt geleid door een college van hoofdingelanden (een soort gemeenteraad) en wordt dagelijks bestuurd door een college van dijkgraaf en hoogheemraden (vergelijkbaar met B en W). Lap is één van de 30 hoofdingelanden van het hoogheemraadschap dat water en dijken beheert van het Noordzeekanaal tot De Cocksdorp. Lap is volgend jaar kandidaat voor Groen Water & Land, een vereniging van mensen en organisaties die zich betrokken voelen bij het waterbeheer en veel waarde hechten aan lokale kennis. Hij zit nu nog namens het CDA in het waterschapsbestuur. Lap: 'Het hoogheemraadschap moet vooral een praktische organisatie zijn, met oog voor de agrariër én de stedeling. Ik bestuur met een praktische en nuchtere inbreng, met een goede kennis van de waterhuishouding op Texel en de rest van Noord Holland. Zo kan ik met kennis van zaken mijn bijdrage leveren aan het werk van het hoogheemraadschap. Dat is zowel voor de organisatie als voor Texel van belang.' Lap deed in 2003 en 2008 ook mee aan de waterschapsverkiezingen en kwam dankzij veel stemmen op Texel in het college van hoofdingelanden. Met een begroting van €255 miljoen per jaar en met ruim 800 medewerkers is Hollands Noorderkwartier één van de grootste waterschappen in Nederland. Ter vergelijking: de gemeente heeft een begroting van ongeveer €50 miljoen per jaar. Hollands Noorderkwartier is op het moment onder meer bezig met de voorbereidingen om 17 km Waddendijk op Texel te versterken en een paar jaar geleden liet het hoogheemraadschap de nieuwe rioolwaterzuivering Everstekoog langs de Pontweg tussen Den Burg en De Koog bouwen.


Meester Bokma neemt afscheid

Na 40 jaar in het onderwijs neemt meester Johan Bokma vrijdag 3 oktober afscheid. In 1980 ging hij op de Bruinvis in Oudeschild aan de slag, de school waar hij nu ook afscheid neemt. Meester Bokma zou bij zijn afscheid graag zijn oud-leerlingen nog eens de hand schudden. Maar ook voor ieder ander die afscheid wil nemen is hiervoor in de Bruinvis vrijdag van 17.30 tot 19.30 uur gelegenheid.