Zaalvoetballers Texel'94 lijden puntenverlies tegen AC Kingdom

Zaalvoetbalteam Texel'94 heeft de eerste verliespunten van dit seizoen moeten bijschrijven nadat het tegen AC Kingdom op een 3-3 gelijkspel bleef steken.

Na de prima seizoensopening wachtte Texel'94 nu de zware taak aan te treden in sporthallen Zuid in Amsterdam, de thuishaven van AC Kingdom. De thuisploeg begon sterk en zette Texel direct onder druk, echter zonder heel gevaarlijk te worden. Texel kon hier in de beginfase weinig tegenover stellen en had het aan doelman Ali Smit te danken dat er na tien minuten nog niet gescoord was. In de 12e minuut moest ook hij capituleren nadat een verdekte punter hard in de hoek geschoten werd. Texel wankelde en de balvirtuozen uit Amsterdam verdubbelden de score nadat Ralph Slik balverlies leed en ook Smit de schade niet meer kon repareren: 2-0. In het tweede bedrijf schroefde Texel het tempo op en drong de tegenstander op eigen helft maar verzilverde het de geboden kansen nog steeds niet. Pas toen in de 8e minuut de tegenstander na een tijdstraf met een man minder verder moest vond Ruben Duinker zijn vrijstaande kompaan Jesper Arkenbout die in de lange hoek doel trof: 2-1. Twee minuten later viel de gelijkmaker nadat weer Duinker het gaatje zag en deze keer Ralph Slik uit zijn ooghoek zag vertrekken. Slik faalde oog in oog met de doelman niet en bracht de stand weer in evenwicht. Het laatste kwartier van de partij was tevens het meest vermakelijke, in een ongekend hoog tempo speelden beide ploegen vol voor de winst. Kingdom had de betere spelers en Texel verreweg het meest fitte team. Dat leverde een boeiende slotfase op waar Texel enkele minuten voor het einde voor het eerst in de wedstrijd op voorsprong kwam dankzij een fraaie treffer van Lesley Koning. Kingdom zette aan voor een slotoffensief en de bezoekers moesten terug in de afweer maar konden niet verhinderen dat de thuisclub de stand weer gelijk trok: 3-3. Vrijdag speelt Texel thuis tegen Kawin uit Vianen, aanvang 19.20 uur.