Diverse wegen komende weken dicht voor aanbrengen van asfalt

Diverse wegen op Texel zijn deze week of de komende weken één of meerdere dagen afgesloten in verband met afsfalteringswerkzaamheden.

De belangrijkste afsluitingen zijn op de doorgaande hoofdwegen Pontweg, Postweg en Hoofdweg. De laatste is vanaf gisteren (maandag 22 september) tot vrijdag 24 oktober afgesloten tussen de Oorsprongweg in Midden-Eierland en de Hollandseweg nabij De Cocksdorp. Volgende week dinsdag 30 september is de Hoofdweg dicht op het deel tussen de Zaandammerdijk en de Muyweg. De Zaandammerdijk is die dag eveneens afgesloten voor verkeer.

De Postweg is vandaag (dinsdag 23 september) dicht tussen de Muyweg en de Oorsprongweg. Volgende week dinsdag 30 september en woensdag 1 oktober is de Postweg afgesloten tussen de Ruigendijk (rotonde Nieuwlanderweg) en de Slufterweg net voorbij het vliegveld. Het fietspad langs de Postweg tussen de Muyweg en de Slufterweg is vanaf vandaag tot vrijdag 3 oktober afgesloten voor alle verkeer. De Pontweg is komende woensdag en donderdag afgesloten tussen de Pelikaanweg en de Dorpsstraat in De Koog. Dat gedeelte is woensdag 1 oktober wederom een dag dicht.

Daarnaast worden ook diverse andere wegen van asfalt voorzien. Zo is de Krimweg bij De Cocksdorp dicht op donderdag 25 september en dinsdag 30 september en wordt de Schansweg tussen de Redoute en de Westergeest nabij Oudeschild op woensdag 24 september en van dinsdag 30 september tot vrijdag 3 oktober gesloten. De Hemmerkooi tussen Driehuizen en de Kooiweg is dicht op maandag 29 september en van dinsdag 7 tot vrijdag 10 oktober. De Amaliaweg in de Prins Hendrik gaat dicht van op maandag 29 en dinsdag 30 september. Een compleet overzicht is te vinden bij de Bekendmakingen van de gemeente. Omwonenden hebben van de gemeente een brief met tekst en uitleg gekregen.