ZDH verliest in laatste minuut

ZDH heeft ook de derde wedstrijd van het seizoen verloren. Net als vorige week tegen Wiron waren de Zwaluwen in Wieringerwerf tegen DWOW dicht bij een goed resultaat. Maar net toen de Hoornders aan de winnende treffer dachten, counterden de gastheren in de slotminuut naar de zege (2-1).

ZDH startte sterk. Jelmer Bomas en Mike de Bruijn kregen aardige kansen, maar kwamen net niet tot scoren. Ook stichtten de Hoornders gevaar met vrije trappen. Aan de andere kant bleek de linksbuiten een handenbinder. De verdediging greep echter steeds op tijd in en bij afstandsschoten stond keeper Daniƫl Bakker op de goede plaats. Na een half uur werd Bomas gevloerd in het strafschopgebied. Hij benutte zelf de toegekende penalty. In het vervolg bleef ZDH beter, maar verzuimde het door te drukken. DWOW, dat in de onderlinge wedstrijden de afgelopen jaren meestal het onderspit dolf, mocht daardoor blijven hopen op een goed resultaat. Vlak na rust werd De Bruijn tweemaal op twijfelachtige gronden teruggefloten voor buitenspel. Dat gebeurde eenmaal nadat hij al had gescoord. Vervolgens zakte het niveau van ZDH en ging DWOW op zoek naar de gelijkmaker. Een paar keer kwamen de Zwaluwen met de schrik vrij, maar na een uur werd het door een kopbal toch 1-1. Maurits Lap was op dat moment net vervangen door Kenny Witte. Even later maakte de 17-jarige A-junior Timo Westdorp zijn debuut. Hij verving op verdienstelijke wijze Peter Zijm. ZDH had in deze fase veel moeite de bal in de ploeg te houden. Pas in het laatste kwartier ging het weer wat beter. Dat resulteerde in enkele kansrijke aanvallen. Ook bij vrije trappen en corners waren de gasten dreigend, maar tot een doelpunt kwam het niet. Het dichtst bij succes was Remco Boogaard. Hij schoot van afstand hard naast. In de slotminuut deed zich een hectische situatie voor. Bomas schoot de bal uit een vrije trap in het muurtje verdedigers dat DWOW had opgetrokken. Vervolgens zette de thuisploeg razendsnel een tegenaanval op. Tweemaal kon keeper Bakker nog redding brengen, maar bij de derde poging had ook hij geen antwoord: 3-1.

ZDH heeft door deze nederlaag na drie wedstrijden nog geen enkel punt. Ook Nieuwe Niedorp is puntloos, maar deze ploeg heeft nog een inhaalduel tegoed. Komende zondag speelt ZDH op eigen terrein tegen VZV.


Hondenspreekuur

Gedragstherapeut Jos Oosting, schrijver van het boek 'Door de ogen van een hond', verzorgt op zaterdag 4 oktober bij Dierenspeciaalzaak Van Zuilen gratis spreekuren voor klanten.