Winst dames Tevoko in Edam

De dames van Tevoko hebben zaterdag gezegevierd tegen promovendus MOVE 2 uit Edam/Volendam. Met wisselend spel werd in Edam gewonnen met 3-2.

Dat de dames weer aan elkaar moesten wennen bleek wel uit het wisselende spel dat ze vertoonden. Dit resulteerde in oppermachtig tot knullige fouten. De start was goed, de dames namen meteen een kleine voorsprong, MOVE bleef aanhaken door harde aanvallen door het midden, waar Tevoko geen vat op kreeg. Daarnaast maakte Tevoko slordige fouten waar MOVE van profiteerde. Aan het einde van de eerste set gingen de Texelse dames scherper spelen en pakten zo toch nog even de set winst 21-25. De tweede set verliep identiek aan de eerste. Bij mooie aanvallen en goede services pakte Tevoko de punten, maar de dames lieten door slordigheden ook punten liggen. Ook hier was het eind weer in het voordeel van Tevoko. Met een paar punten op rij pakte Tevoko ook de tweede set met 19-25. In de derde set kwam MOVE wat meer in het spel en met lastige services maakten ze het de Texelse selectie moeilijk. De passes kwamen niet mooi aan waardoor de aanval ook niet gevaarlijk was. Toch kwamen de Texelse dames bij vlagen tot mooi volleybal, vele snelle omloopballen van Leonie Penninga zorgden voor rechtstreekse punten. Maar MOVE was in de derde set de betere en won dan ook deze set met 25-20. In de vierde set leek het er lang op dat Tevoko de overwinning zou pakken, maar halverwege de set verslapten de Texelaars enigszins en MOVE scoorde er op los. MOVE trok de stand weer gelijk en kreeg bij 23-23 vleugels en pakte ook de laatste punten 25-23. Ondanks de twee verloren sets hadden de dames toch het gevoel dat in Edam gewonnen kon worden. Ze startten voortvarend de vijfde en beslissende set. Met Marieke Oostra aan service pakten de dames zeven punten op rij. Toch konden de Texelse dames het goede spel niet voortzetten, want in een mum van tijd kwam MOVE weer dichterbij. Maar nu was het Tevoko dat de laatste overtuigende punten pakte en hierdoor naast de setwinst (13-15) ook de wedstrijd (2-3) naar zich toetrok.