Winst toont veerkracht Texel'94

Texel'94 sleepte zondag in eigen huis tegen West Friezen een 3-2 overwinning uit de strijd. Keeper 'Alie' Smit vormde een betrouwbaar sluitstuk. Met vijf winstpunten staat Texel'94 op de achtste plaats met een achterstand van twee punten op de koploper.

Binnen dertig seconden had de spits van de bezoekers zijn team al op voorsprong kunnen zetten door de onverwacht grote kans die de thuisclub hem cadeau gaf. Alexander Smit was echter tijdig uit zijn doel en wierp zich met doodsverachting op de bal om de tegenstander het scoren te beletten. Texel'94 moest nog uit dromenland ontwaken. De geschrokken Texelse ploeg was daarna wél bij de wekker en plaatste een goed georganiseerde tegenaanval, die meteen de eerste hoekschop opleverde. Die bleef echter zonder verder succes. Omstreeks de tiende minuut zette Dennis Daalder met een knap afstandsschot de Westfriese keeper aan het werk. Na een goed genomen vrije trap van de bezoekers op het Texel'94-doel werd de bal door een der spitsen in de 15e minuut achter keeper Smit gewerkt (0-1). Hierna volgde aan Texelse kant een fase van onsamenhangend spel. De tegenstander was ook niet bij machte de voorsprong uit te breiden. De thuisclub herpakte zich en Sander de Haan pikte in de 38e minuut de op hem gespeelde diepe bal juist op. Met een strakke schuiver in de verre hoek liet hij de keeper van de gasten kansloos (1-1). De 1-2 viel snel daarna in de 39e minuut, zodat de gastheren maar kort van de gelijke stand konden genieten. Texel '94 speelde in deze fase weer zonder enige overtuiging en geloof in eigen kracht.

De thee in de rust heeft waarschijnlijk positief gewerkt, want bij het begin van de tweede helft was er sprake van een herboren Texelse ploeg. Meteen zat er dreiging in de aanvallen van de Texelse voorwaartsen. Omstreeks de 50e minuut was spits Daalder dicht bij de gelijkmaker na een assist van de rechterkant van Sander de Haan. Deze twee lijken elkaar steeds beter te kunnen vinden. De Texelaars speelden in deze fase bij vlagen goed voetbal en het publiek genoot met volle teugen.Het wachten was op de gelijkmaker. Omstreeks de 58e minuut werd een Texelse aanvaller door een verdediger van de gasten neergeschoffeld in het vijandelijke strafschopgebied. De toegekende strafschop werd door spits Dennis Daalder verzilverd (2-2). De Texelaars speelden met veel zelfvertrouwen en leken vleugels te krijgen. De aanvallen liepen gesmeerd. Omstreeks de 70e minuut maakte Sander de Haan na een assist van Jesper Arkenbout de derde Texelse treffer (3-2). De tegenstander gaf zich echter nog niet gewonnen en voor het Texelse doel ontstonden hachelijke situaties.