Heidemei steunt

burgerinitiatief

Voor wie de eigen leefomgeving wil verbeteren organiseert Koninklijke Nederlandsche Heidemaatschappij (KNHM) de wedstrijd Kern met Pit.

Via de wedstrijd Kern met Pit gaan burgers aan de slag om hun idee voor hun leefomgeving binnen een jaar te realiseren. Kern met Pit biedt actieve bewoners net dat steuntje in de rug om het project voor elkaar te krijgen. Projecten kunnen worden ingeschreven van 1 september tot 31 oktober 2014. De beste ideeën mogen deelnemen aan de wedstrijd. Gedurende het uitvoeringsjaar staat de Heidemij klaar met tips en met contacten in ons netwerk. Meer informatie en inschrijving via www.kernmetpit.nl.

Wie binnen een jaar zijn idee voor de leefomgeving gerealiseerd heeft, ontvangt het predicaat Kern met Pit en €1000,-. Trofeewinnaars dingen mee naar de nationale titel 'Gouden Pit van Nederland!' en kunnen daarmee extra prijzen winnen. KNHM heeft veel ervaring met burgerinitiatieven en 170 adviseurs in huis die op vrijwillige basis burgers begeleiden met inzet van kennis, procesbegeleiding en een uitgebreid netwerk. KNHM organiseert sinds 1978 de wedstrijd Kern met Pit.