Schrijfster Tosca Menten is eregast tijdens de feestdag in de bibliotheek.
Schrijfster Tosca Menten is eregast tijdens de feestdag in de bibliotheek. Foto: Internet

Kinderboekenweek

In de Openbare Bibliotheek wordt zaterdagmiddag 4 oktober een groot Kinderboekenweekfeest gehouden. Eregast is de vrolijke schrijfster Tosca Menten. Het begint om 14.00 uur.

De Kinderboekenweek is altijd al een feestje, maar dit jaar geldt dat in de Openbare Bibliotheek dubbelop. Het landelijke thema is namelijk 'Feest', vanwege de zestigste Kinderboekenweek. En de Texelse bibliotheek viert dit jaar haar vijftigste verjaardag.

Tosca Menten is een van de bekendste Nederlandse jeugdauteurs van dit moment. Haar boeken, bijvoorbeeld over Dummie de Mummie en juffrouw Pots, zijn bedoeld voor kinderen van alle leeftijden van de basisschool, maar ze zijn ook voor volwassenen leuk om (voor) te lezen. Haar verhalen zitten vol komische personages, dwaze situaties en onmogelijke verwikkelingen, waardoor ze gegarandeerd op de lachspieren werken. Haar motto is: op elke bladzijde een lach.

Tosca Menten heeft ook een eigen theatershow en ze schrijft en zingt liedjes. Het is haar wel toevertrouwd een feestje te bouwen en dat doet ze van 14.00 tot 16.00 uur in de bibliotheek, met muziek, liedjes, spelletjes en grapjes. En... er gaat gejodeld worden. Dit naar aanleiding van haar nieuwste 'Dummie de Mummie' die vanaf 15 september in de boekhandel ligt. Het feest is bedoeld voor kinderen vanaf zes jaar. Iedereen mag verkleed komen, het liefst als boekenfiguur. Hiermee zijn leuke prijsjes te winnen. De toegang is gratis, maar om teleurstelling te voorkomen is van tevoren een kaartje reserveren wel aan te raden. Een van de Dummie boeken is net verfilmd en draait vanaf 8 oktober in de bioscopen.

Er is tijdens de Kinderboekenweek nog meer te beleven in de bibliotheek. De bekroonde boeken zijn tentoongesteld en op woensdagmiddag 1 oktober wordt het reguliere half uur voorlezen extra feestelijk met vrolijke boeken en een lekkere traktatie! Het voorlezen begint om 14.30 uur. Daarna kunnen de kinderen tussen 15.00 tot 16.30 uur een feestmuts in elkaar knutselen. De Kinderboekenweek is van 1 tot en met 12 oktober.


Kledingverkoop

In de Witte Burcht in de Molenstraat in Den Burg is zaterdag 4 oktober tussen 9.00 en 15.30 uur de halfjaarlijkse verkoop van tweedehands kleding. Te verkopen (winter)kleding kan op vrijdag 3 oktober, tussen 18.30 en 20.30 uur worden ingeleverd. De kleding moet netjes en draagbaar zijn. De kledingstukken dienen geprijsd te worden ingeleverd. De kosten per kledingstuk zijn €0,30 en bij verkoop nog eens €0,30. Afrekenen direct na afloop tussen 17.30 en 18.00 uur.