Centrum voor

Levensvragen

Op een werkconferentie in Schagen wordt donderdag 18 september het startsein gegeven voor de oprichting van een Centrum voor Levensvragen in de regio's Kop van Noord-Holland en Noord-Kennemerland. Het nieuwe CvL is een initiatief van de samenwerkende Netwerken Palliatieve Zorg in deze regio's.

Het Centrum voor Levensvragen biedt vanaf begin 2015 ondersteuning aan iedereen die behoefte heeft aan betekenisvolle gesprekken over levensvragen en zingeving. In het bijzonder aan mensen met een onomkeerbare ziekte en/of zicht op het levenseinde. Niet iedereen heeft de mogelijkheid om in eigen kring hierover een gesprek te voeren. Dan kan het goed zijn om contact te maken met iemand die deze geestelijke begeleiding kan bieden. Ook zorgverleners kunnen aankloppen met ideeën of vragen rond zingeving en levensvragen.

Aan het centrum zijn diverse geestelijk begeleiders verbonden die vanuit hun beroep en achtergrond begeleiding en ondersteuning kunnen geven. Het Centrum voor Levensvragen is er voor iedereen, ongeacht religie of levensovertuiging.

Meer informatie is te vinden op de website www.centrumlevensvragen.nl.