Dorian op achtste plaats op WK Spanje

Een tweede wereldtitel voor Dorian van Rijsselberghe zit er dit jaar niet in. Na elf van de dertien races (waaronder de Medalrace van vandaag), staat de Texelaar teleurstellend achtste op het Wereldkampioenschap dat gevaren wordt in Santander. De resultaten van de windsurfer zijn te wisselvallig om nummer één, Julien Bontemps, te bedreigen.

Bij het schrijven van deze krant moesten er drie reguliere races gevaren worden. De top tien neemt deel aan de Medalrace die vandaag gevaren wordt. 'Het is echt een WK van extremen, vandaag hadden we superveel wind. Ik heb één slechte race gevaren en twee oke races met een zesde en een achtste plaats. We hebben nog nooit zulke rare wind gehad zoals de eerste paar dagen en nog nooit met zulke harde wind uit deze richting gevaren als vandaag. Maar je moet er gewoon het beste van maken. Iedereen heeft dezelfde omstandigheden. We moeten nu gewoon eerste, tweede en derde plaatsen gaan varen om op het podium te eindigen', vertelt Van Rijsselberghe op website van het Watersportverbond.

Bij een goede klassering van Van Rijsselberghe in het eindklassement kwalificeert hij zich direct voor de Olympische Spelen van Rio de Janeiro in 2016. Vorige maand wist hij op dat, relatief rustige water, al een testwedstrijd te winnen.