Texelhopper rijdt vanaf 14 december

De Texelhopper, het nieuwe openbaar vervoerssysteem dat bekend werd als Beter Openbaar Vervoer Texel, gaat 14 december van start. Vooruitlopend hierop houden gemeente en provincie informatiebijeenkomsten.

Op deze avonden wordt antwoord gegeven op vragen over het gebruik van het nieuwe openbaar vervoer, de kosten, informatievoorziening en hoe het verder moet met abonnementen. Naast een presentatie is er ruimschoots de gelegenheid voor het stellen van vragen. De eerste bijeenkomst is op woensdag 1 oktober in het Eierlandsche Huis in De Cocksdorp, aanvang 19.00 uur. De zaal is open vanaf 18.30 uur, het duurt tot 20.00 uur. De tweede avond is op woensdag 8 oktober in De Lindeboom in Den Burg, zelfde tijd. Afhankelijk van de belangstelling worden later mogelijk meer bijeenkomsten georganiseerd.


Zorgenpoppetjes

Jaap Vlaming (GroenLinks) had woensdagavond een bijzonder cadeau voor zijn mederaadsleden: hij had voor iedereen een zorgenpoppetje meegenomen. De raadsleden zouden daar al hun zorgen kwijt kunnen. Of het aan de poppetjes lag is niet bekend, maar het werd een rustige vergadering die ook op tijd af was.