College adviseert bouw nieuw sportcomplex voor Den Burg

Den Burg zou één nieuwe binnensportaccommodatie moeten krijgen ter vervanging van de Burgemeester De Koninghal, sporthal Ons Genoegen en op termijn ook de Beatrixzaal.

Dat advies leggen burgemeester en wethouders binnenkort voor aan de politieke partijen. Het college heeft meerdere scenario's uitgewerkt die variëren van renovatie van de bestaande sporthallen tot nieuwbouw. De goedkoopste vorm van renovatie is €350.000,-, de hoogst genoemde investering in nieuwbouw is €6.8 miljoen. In dat geval kan een nieuw sportcomplex gebouwd worden dat alle bestaande sporthallen in Den Burg vervangt. Een paar jaar geleden werd al eens gesproken over een 'dubbele sporthal' om de capaciteit van de bestaande accommodatie op te vangen. Zowel De Koninghal als Ons Genoegen zijn op leeftijd gekomen (circa vijftig en veertig jaar oud) en vertonen de laatste jaren gebreken. Bij Ons Genoegen uitte zich dat onder meer in klachten over de douches en De Koninghal is min of meer op. Renovatie van De Koninghal is daardoor volgens het college eigenlijk nauwelijks meer mogelijk. Burgemeester en wethouders willen binnenkort van de raad horen waar de voorkeur naar uitgaat, zodat het college een programma van eisen kan uitwerken en de aanbesteding van het beheer en de exploitatie kan voorbereiden. Bedoeling is dat de raad dan halverwege 2015 verder wordt geadviseerd over programma van eisen, beheer en exploitatie. Het college adviseert de raad te kiezen voor nieuwbouw van één complex dat zowel de Koninghal als Ons Genoegen en de Beatrixaal vervangt.

Een locatie moet nog worden bepaald. De plek van de oude LTS aan de Emmalaan, de huidige locatie van Ons Genoegen en het bouwterrein achter het gemeentehuis worden genoemd als mogelijke plekken voor wat nieuws. Daar krijgt de raad op een later moment ook advies over van het college.