Afbeelding
Foto: Texelse Reddingsbrigade

Reddingsbrigade

bestaat 30 jaar

De Texelse Reddingsbrigade viert zaterdag en zondag het 30-jarig bestaan. Tijdens het jubileumweekend komen 180 (oud-)leden en hun partners naar het eiland.

Al deze gediplomeerde (oud)bewakers kwamen (of komen nog steeds) jaarlijks tussen half juni en eind augustus één of meerdere weken naar Texel om vrijwillige de strandslagen bij 19, 20, 21 en 28 te bewaken. Kenmerkend is de hechte onderlinge band tussen de bewakers, ook doordat ze uit alle windstreken van Nederland naar het eiland komen en hier wekenlang verblijven. Deze kameraadschap blijkt ook uit het grote aantal leden dat speciaal voor dit weekend naar het eiland komt. 'De Texelse Reddingsbrigade heeft door deze samenstelling een unieke positie binnen het brigadeleven in Nederland', zeggen ze zelf.
Voor dit weekend is een actief en feestelijk programma in elkaar gezet. De deelnemers verzamelen bij Stayokay, om daarna - uiteraard - naar het strand te gaan. Bij paal 19 wordt in samenwerking met Surfschool Foamball en de Koninklijke Marine uit Den Helder een actief en spectaculair dagprogramma op het strand afgewerkt. Aansluitend worden de deelnemers verwacht bij 'strandpaviljoen Paal 17' in De Koog. Hier staat de barbecue aan en start de feestavond met dj Mike Jagger, in het thema 'Glitter Disco'. Waarbij allerlei herinneringen aan 30 jaar Texelse Reddingsbrigade de revue zullen passeren. Zondag wordt het jubileumweekend voortgezet met het spel 'Crazy About Texel', waarbij de leden Texel rond gaan om opdrachten over het eiland en de Texelse Reddingsbrigade uit te voeren.