De Koog 1 wint doelpuntrijke

uitwedstrijd tegen Duinrand S

In het eerste uitduel heeft SV. De Koog goede zaken gedaan. Aan de Smeerlaan in Duinrand werd het 4-3 voor de ploeg uit De Koog.

Al in de eerste minuut was De Koog scherp en dat resulteerde in de eerste kans voor Robin Schoo. In de 22e minuut kon Daan Eelman profiteren van een fout in de opbouw en schoot raak in de verre hoek. 1-0. Even later ging kreeg De Koog een tegentreffer om zijn oren. Peter Koorn verslikte zich en de speler van Duinrand kon eenvoudig profiteren, 1-1. In de 34-ste moest keeper Eddy Witte redding brengen op een goed ingeschoten vrije trap. Vervolgens waren goede mogelijkheden voor Daan Eelman en Luuk Kedde. Laatstgenoemde maakte ook de tweede treffer voor de Kogers: 1-2. De 3-1 liet ook niet lang op zich wachten. Een scrimmage in het zestienmetergebied werd vorm gegeven door Luuk Kedde. De aanvaller nam de bal eenvoudig mee uit de drukte en schoof hem bekeken langs de keeper. 1-3. De Koog leek op rozen te zitten maar de tegenstander gaf zich niet eenvoudig over. Duinrand had inmiddels een paar spelers gewisseld en één daarvan was een jongen waar De Koog niet direct een antwoord op had. Deze speler zorgde in de 74e minuut ook voor de tweede tegentreffer nadat hij behendig een paar verdedigers zijn hielen liet zien: 2-3. Een aanvaller van Duinrand kopte de bal knap op doel en een andere speler liep hem binnen. 3-3. Gelukkig was daar Luuk Kedde die wel genoemd kan worden als uitblinker van de wedstrijd. Na een goed opgezette aanval was hij het die in de 82e minuut de 4-3 op zijn naam wist te zetten. Kort daarna werd uit frustratie van de tegenstander Daan Eelman neer geschopt. Kedde schoot te hulp in het opstootje wat was ontstaan en kreeg daarbij zijn tweede gele kaart en dus rood. Eindstand 3-4. Trainer Marcel Ris was positief gestemd: 'Als spelers dit voor elkaar weten op te brengen, kan het een leuk seizoen worden. Ik heb goede dingen gezien, maar ook een paar slordigheden. Die moeten eruit en hier gaan we dan ook hard aan werken. Uiteindelijk ben ik natuurlijk hartstikke tevreden met het resultaat.'