Jelmer Bomas namens ZDH is zijn tegenstanders te vlug af.
Jelmer Bomas namens ZDH is zijn tegenstanders te vlug af. Foto: Willem Sangers

Onnodig verlies ZDH tegen Wiron

ZDH heeft ook de tweede wedstrijd van het seizoen verloren. Na de nederlaag tegen Succes van vorige week, werd het zondag in Den Hoorn 0-1 voor Wiron. Na een kwartier werd het 0-1. Daar ging een overtreding op Jonas Leenhouts aan vooraf.

ZDH begon rommelig, met veel balverlies. Daardoor kon Wiron een paar keer gevaarlijk worden. Eenmaal redde keeper Daniël Bakker prachtig door de bal uit de hoek te tikken. Na een kwartier werd het 0-1. Daar ging een overtreding op middenvelder Jonas Leenhouts aan vooraf. De scheidsrechter wilde daar niet van weten en wuifde alles protesten weg, waarna de spits van de Wieringers plotseling vrije doorgang had en beheerst afrondde. Daarna leek ZDH de schroom van zich af te gooien. De ploeg kwam verdedigend niet meer in de problemen en creëerde zelf diverse kansen. Een schot van Mike de Bruijn bezorgde de keeper zo veel problemen, dat deze de bal pas in tweede instantie onder controle kreeg. Een schot van Jonas Leenhouts ging rakelings naast. Na de rust bleef Maurits Lap in de kleedkamer achter en kwam de 18-jarige Kenny Witte binnen de lijnen. Helaas voor ZDH viel Peter Zijm al snel uit met een blessure. Pieter Plaatsman kwam voor hem in de ploeg, waarna Witte naar de positie van rechtsback verhuisde. In de laatste twintig minuten besloot trainer Marcel Boone met een extra aanvaller alles of niets te spelen. Riskant, want Wiron counterde een paar keer sterk. Zelf moest ZDH het vooral van schoten van afstand hebben. Een vrije trap van Bomas ging net over de lat en een schot van Remco Boogaard eindigde naast het doel. Vlak voor het einde waagde de mee opgekomen linksback Guido Boogaard een schot van de rand van het strafschopgebied. Ook deze poging miste rakelings het doel, waardoor het ook na negentig minuten en wat blessuretijd nog 0-1 stond. Komende zondag speelt ZDH in Wieringerwerf tegen DWOW, dat eveneens de twee eerste wedstrijden verloor.

Texel'94 speelt gelijk

Texel '94 heeft de uitwedstrijd tegen S.E.W uit Nibbixwoud met 1-1 gelijk gespeeld. Beide partijen maakten er onder nazomerse omstandigheden met af en toe fraai voetbal een aantrekkelijke wedstrijd van. De thuisclub speelde het vorige seizoen nog in de tweede klasse. Aanvankelijk begonnen beide elftallen voorzichtig. Toch kwam de thuisclub na een mooie aanval op voorsprong. Een goedgeplaatste schuiver in de verre hoek in de 10e minuut liet Alexander Smit kansloos.(1-0). De Texelaars herpakten zich vrij snel en enkele minuten later was er kans op de gelijkmaker. De voorzet van Sander de Haan werd echter onderschept door de S.E.W. keeper. In het vervolg werd een Texelse goal wegens buitenspel afgekeurd door de scheidsrechter. In een volgende fase verdween een klutsbal bij een Texelse aanval naast het doel van de gastheren. Texel '94 hield de druk erop en na slecht uitverdedigen, kwam de bal voor de voeten van Jesper Arkenbout. Vanaf 25 meter plaatste hij de bal in het verlaten S.E.W.-doel (1-1). De tweede helft begon met een goed schot van spits Dennis Daalder. Sander de Haan, Steffan Vlaming en Lesley Koning lieten in de slotfase kansen liggen. In de 83e minuut moest Ruben Duinker na twee keer geel met rood van het veld. De thuisclub was niet bij machte om met elf tegen tien de winnend treffer te scoren. Zondag 21 september speelt Texel '94 tegen Westfriezen.