Cursus creatief schrijven met

Artex en de Texelse Courant

Voor wie beter wil leren schrijven start bij Artex maandag 22 september de korte cursus Creatief Schrijven. Daarin komen alle schrijftechnieken aan bod. De cursus wordt aangeboden in samenwerking met de Texelse Courant.

Iedereen kan zijn of haar schrijftechniek verbeteren. Of je nu blogt, korte verhalen schrijft, droomt van een eigen roman, een dichter in de dop bent, stukjes maakt voor een website of krant of een recensie of verslag schrijft. Cursisten leren te vertrouwen op de eigen creatieve vermogens, om zo tot een vrij en kwalitatief goed resultaat te komen. 'In een veilige omgeving onder deskundige begeleiding ga je veel schrijven, vertellen, luisteren, voorlezen, nog meer schrijven en herschrijven', zegt docent Gitta de Leeuw. 'Train je techniek en ontwikkel je talent!' Als schrijfcoach leert ze ook omgaan met het beruchte writersblock, geeft feedback en geeft desgewenst ook individuele begeleiding. Onderdeel van de cursus Creatief Schrijven is het maken van een recensie die - als de cursist dat wil - gepubliceerd kan worden in de Texelse Courant. Dit gebeurt in overleg met de redactie, die helpt bij het kiezen van een onderwerp, begeleidt en tips geeft voor het schrijven van een goede recensie. Gitta de Leeuw is afgestudeerd docent Literaire Vorming (School of Writing, HKU). In de Randstad heeft ze een aantal jaar gewerkt als freelance tekstschrijver en schrijfdocent. De cursus bestaat uit twaalf lessen van anderhalf uur bij Artex, die beginnen om 19.30 uur. Deelname kost €150,-. Inschrijven via www.artex.nl.


FNV Vrouwen

De bijeenkomsten van de FNV Vrouwen gaan weer van start. De avonden in De Poort aan de Elemert in Den Burg beginnen om 20.00 uur, te beginnen op dinsdag 23 september. Op het programma voor het komend seizoen staan allerlei onderwerpen en worden ook bijeenkomsten op locatie gehouden. Ze worden aangekondigd in de agenda.