Willem- Johan Bakker werd zesde tijdens een autocross aan de overkant
Willem- Johan Bakker werd zesde tijdens een autocross aan de overkant Foto: Eigen foto

Wisselbeker Bakker in Friesland

Zeven Texelse coureurs uit de vrije standaardklasse zijn afgelopen weekend afgereisd naar de Noordelijke Autocross Club in Sint Annaparochie om te strijden voor de felbegeerde Vermeulenbikes trofee. Een initiatief dat vorig jaar in het leven werd geroepen door Sander Vermeulen.

Patrick Verbruggen was van de partij om zijn titel te verdedigen, maar helaas kwam daar een abrupt einde aan na een driedubbele koprol. De manches waren telkens onderverdeeld in drie groepen van 15 auto's. De Texelaars reden verdeeld over deze groepen. In totaal gingen er 15 van de 45 auto's naar de finale waarvan Willem-Johan Bakker op de 14e plaats mocht starten en Arnoud Schrama als hekkensluiter op de 15e plaats. Bakker kon goed meekomen, maar het niveau in deze wedstrijd lag een stuk hoger dan bij de Texelse cross. Hij kwam uiteindelijk als zesde over de finish en mocht de wisselbeker mee naar huis nemen. Het idee is om voor 2015 een competitie te organiseren over een aantal verschillende wedstrijden naast de wedstrijden bij de MAB.

Uitslag: 1: Willem-Johan Bakker 2: Arnoud Schrama 3: Danny van der Stap 4: Sander Huysman 5: Sander Vermeulen 6: Patrick Verbruggen 7: Jacco Veeger