Een voorbeeld van hoe het strand er op 4 en 5 oktober uit kan zien.
Een voorbeeld van hoe het strand er op 4 en 5 oktober uit kan zien. Foto: Fotovlieger.nl.

Wind Festival De Koog

'Het moet een jaarlijks terugkerend festival worden, waarbij jong en oud kunnen genieten van verschillende windactiviteiten', vertelt Jordi Hogendoorn van het Wind Festival dat 4 en 5 oktober op het strand tussen paal 19 en paal 20 gehouden wordt.

Op zaterdag 4 oktober trapt het festival om 12.00 uur af met een golfsurfwedstrijd die georganiseerd wordt door de Texelse surfschool Foamball. Daarna volgt de Kitesurf Hangtime Competitie bij paal 19,5. Hangtime is een aanduiding voor de tijd die een kitesurfer tijdens een sprong in de lucht doorbrengt. Wanneer een surfer een sprong maakt, begint de hangtime. Hoe langer de surfer in de lucht blijft, hoe langer de hangtime. De bezoekers kunnen niet alleen op het water genieten, op het strand vertonen twintig professionele vliegeraars hun kunsten. 'Sommige van de vliegers zijn wel twintig meter groot en ze hebben de prachtigste vormen. Kinderen kunnen bij paal 20 hun eigen vliegers maken', vervolgt Hogendoorn. Het Wind Festival wordt georganiseerd door Ondernemersvereniging De Koog Badplaats. Naast Hogendoorn bestaat de organisatie uit Chris Dobber, Morten Eschweiler en Patrick Zijm. 'Een jongere lichting van de ondernemers. Met het festival hebben we de kans gekregen om een frisse wind door de vereniging te laten waaien. Nu is het aan ons om er ook wat van te maken. De afgelopen maanden hebben we heel hard gewerkt om alles rond te krijgen en we zijn blij dat het gelukt is.' Ideeën heeft de organisatie in ieder geval genoeg. Zo wisten ze sponsoren binnen te halen door vlaggen te verkopen en werd er voor het logo een wedstrijd uitgeschreven waar veel reacties op binnen kwamen. 'We willen dat het hele festivalterrein versierd is met de beachvlaggen. De sponsoren betalen een gunstig bedrag voor de vlaggen en na het festival mogen ze de vlaggen houden. Zo hebben we er allemaal wat aan', legt Hogendoorn uit. Naast tal van activiteiten staan er diverse stands van de deelnemende partijen en een promotiestand van F One Kites & Peter Lynn. 'Het moet een terugkerend festival worden dat volgend jaar samenvalt met de datum dat het eiland 600 jaar stadsrechten heeft. Daar willen we volgend jaar ook zeker wat mee doen', besluit Hogendoorn. Het Festival vindt beide dagen plaats tussen 12.00 uur en 17.00 uur.


Seniorendiner in

De Buureton

Texels Welzijn houdt dinsdag 23 september weer haar maandelijks seniorendiner. Een moment dus om samen te kunnen genieten van een goede maaltijd.

Op 23 september staat er weer een heerlijk gerecht op het menu, passend bij het begin van de herfst: pilaf, met rijst en salade. En natuurlijk wordt ook een toetje niet vergeten. Het seniorendiner begint om 17.30 uur. Deelname kost €8,50, inclusief koffie en thee.

Iedereen is welkom. Opgeven kan voor 19 september bij Texels Welzijn via telefoonnummer 312696 of e-mailadres welzijn@texelswelzijn.nl.