Libre Competitie Young Generation van start

De Groep Young Generation speelde vrijdagavond met tien leden voor het eerst in competitieverband. Er werd vooraf een half uur getraind. Daarna werden er elf partijen gespeeld over twee biljarts. Voorlopig voeren Rinus Wesselman en Robbin Nieuwenhuis de ranglijst aan. Nieuwenhuis is unaniem tot wedstrijdleider voor deze groep benoemd.

Rinus Wesselman en Robbin Nieuwenhuis wonnen al hun partijen, waarbij Wesselman zelfs vier partijen speelde. Wesselman behaalde met 0.67 het hoogste moyenne. Nieuwenhuis volgt op de voet met 0,58. Max Aubertijn scoorde net als Rinus Wesselman met vier caramboles de hoogste serie. Jesse Struick heeft na vier partijen de aansluiting met de kopgroep behouden door twee partijen in winst om te zetten. Nick Barhorst en Max Aubertijn slaagden erin om in elk geval één tegenstander te verschalken en staan met één gewonnen partij op de ranglijst. Voorlopig is nieuwkomer Willem Peter Haak de hekkensluiter, maar gezien zijn enthousiasme is dit van tijdelijke aard.

Zeker is dat Remco Sessink, Roy Prins, Ferry Hoveling en Rob Legierse van plan zijn de kopgroep stevig onder vuur te nemen. De eerstvolgende speelavond is vrijdag 19 september in de Witte Burcht, aanvang 19.30 uur.