Niels van Zuylen in een duel om de bal.
Niels van Zuylen in een duel om de bal. Foto: Willem Sangers

Texel '94 speelt gelijk

Het vorig seizoen verloren de Texelaars thuis met 1-4 van de ploeg uit SV Spartanen uit Wognum. De uitwedstrijd werd met 2-4 gewonnen. Zondag hield Texel'94 een punt over aan een matige thuiswedstrijd (0-0).

Reeds in het begin bleek dat de bezoekers met een 5-mans defensie fungeerden. Ze kwamen derhalve om tenminste een punt te pakken. De Texelaars misten de creativiteit om de defensie van de gasten uit elkaar te spelen. Het eerste kwartier was er sprake van een tam schouwspel met weinig hoogtepunten. Beide partijen kregen een aantal hoekschoppen te nemen, die niets opleverden, evenals de te nemen vrije trappen. Pas in de 27-ste minuut ontstond er enige opwinding toen spits Dennis Daalder de voorzet van Sander de Haan ternauwernood naast het vijandelijke doel schoot. Een minuut of tien later maakte keeper Alexander Smit aan de andere kant een gevaarlijke kopbal van een van de Spartanen onschadelijk. In de 42-ste minuut schoot Sander de Haan met links vanaf de rechterkant nog eens over het vijandelijke doel. Trainer Roomeijer had zijn jongens in de rust waarschijnlijk vermanend toegesproken, want in de tweede helft was er sprake van wat meer agressie bij de gastheren. Bij een vrije trap van de gasten in de 55-ste minuut moest Alexander Smit gestrekt naar de hoek om de ingeschoten bal tot corner te tikken. Omstreeks de 70-ste minuut werd de voorzet van Steffan Vlaming over het doel van de bezoekers gekopt. Ruim een kwartier voor afloop kwam Marco Koorn in het veld voor Niels van Zuylen. Texel '94 zette hierna meer druk op de Spartanen-defensie maar met kunst-en vliegwerk wisten ze stand te houden. Zondag 14 september speelt Texel '94 de uitwedstrijd tegen S.E.W. in Nibbixwoud.

Valste start ZDH

ZDH is de competitie gestart met een grote nederlaag. In Hippolytushoef verloor de ploeg van de debuterende trainer Marcel Boone zondag met 5-1 van Succes, dat afgelopen seizoen kampioen werd in de vijfde klasse.

De Hoornders hadden een goede voorbereiding achter de rug en wilden tegen Succes laten zien dat ze twee jaar ervaring in de vierde klasse in de benen hebben. Daar kwam weinig van terecht. Al na tien minuten stond het 2-0 voor de thuisploeg. Beide malen was de spits de doelpuntenmaker. In het vervolg kwam ZDH goed weg, toen de spits twee grote kansen miste. Pas in het tweede gedeelte van de eerste helft werd het spel van ZDH iets beter en kreeg het enkele aardige mogelijkheden. In de rust spraken de Hoornders af nog 45 minuten lang vol gas te geven. Bomas schoot de bal met een boog op de lat en nieuwkomer Kenny Witte, overgekomen van De Koog, was bijna succesvol met een schot uit een moeilijke hoek, nadat hij de keeper al had omspeeld. Mike de Bruijn werd aangetikt op het moment dat hij wilde schieten. scheidsrechter Van den Hoff vond de overtreding niet zwaar genoeg voor een penalty. ZDH nam nog meer risico en werd twaalf minuten voor tijd beloond, toen de bal uit een corner voor de voeten van Hans Berbée viel, die hard uithaalde: 2-1. ZDH voelde dat een gelijkspel er nog inzat, maar binnen twee minuten werd het 3-1. In de laatste minuten scoorde Succes nog twee keer. Komende zondag speelt ZDH op eigen terrein tegen Wiron, dat eveneens uit de vijfde klasse is gepromoveerd.