Het eerste elftal van De Koog in de nieuwe tenues.
Het eerste elftal van De Koog in de nieuwe tenues. Foto: Job Schepers

SV De Koog doet zichzelf tekort

Met nieuwe shirts van kersverse shirtsponsor Mantje begon SV De Koog vol goede moed aan het nieuwe voetbalseizoen in de vijfde klasse. In een turbulente wedstrijd tegen MOC1 uit Midwoud kwam De Koog niet verder dan een 0-0 gelijkspel.

Het eerste elftal was schijnbaar zo onder de indruk van de nieuwe shirts dat ze vergaten dat er ook nog gevoetbald moest worden. In het eerste kwartier kwam De Koog er niet aan te pas en mocht van geluk spreken dat keeper Eddy Witte wel scherp was. Na een paar gevaarlijke uitvallen van MOC kwam De Koog steeds beter in de wedstrijd. De spelers wisten elkaar goed te vinden en een aantal flitsende combinaties zorgde voor het nodige gevaar. De hoofdrol in de eerste helft werd echter opgeëist door scheidsrechter Terband. Eerst zag hij een duidelijke handsbal in het strafschopgebied over het hoofd en in de 32-ste minuut zat hij er nogmaals flink naast. Daan Eelman stormde op het doel af en werd gehaakt. Voor hij viel wist hij de bal nog bij Robin Schoo te krijgen die de bal in het doel werkte. Hierna ontstond een hoop onduidelijkheid. In de val had de scheids afgefloten, maar toch wees hij na het doelpunt naar de middenstip en leek de treffer goedgekeurd. Na aanhoudend protest van de tegenstander verdween de bal alsnog op de stip. De opgelegde kans werd niet verzilverd door aanvoerder Bart Jan Grisnigt die de bal slecht inschoot. 'Wat een slechte beslissing. Als hij de bal dan uiteindelijk op de stip legt, moet die verdediger eraf met rood', mopperde Robin Schoo achteraf. Ondanks de tegenslag bleef de ploeg uit de badplaats de aanval zoeken. Een vrije trap zeilde rakelings over het doel en meerdere keren bleek de keeper van MOC een struikelblok. Aan de andere kant leidde een slechte uitspeelbal van Eddy Witte bijna tot een tegentreffer. De spannende eerste helft beloofde veel goeds voor de tweede helft, het liep anders. De spelers van De Koog bleken niet allemaal conditioneel even sterk en MOC leek een gelijkspel een uitstekende uitslag te vinden. In het tweede bedrijf waren er meer blessurebehandelingen dan doelkansen. Ook het inbrengen van Mark Schoo en Leon Zijm bracht daar weinig verandering in. Met veel fouten en een paar kleine kansjes van beide kanten bleef de brilstand op het bord.