Joop Groeskamp en Willem Vlas sluiten zich aan bij Sterk Texel

Joop Groeskamp en Willem Vlas hebben zich aangesloten bij de steunfractie van Sterk Texel. Groeskamp gaat zich onder meer met bestemmingsplannen bezighouden en Vlas met financiƫn en het sociaal domein.

Sterk Texel haalt met Vlas en Groeskamp twee politieke zwaargewichten van Texels Belang in huis. De twee waren van 2002 tot dit voorjaar beiden twaalf jaar lang raadslid voor die partij. Bij hun afscheid op woensdag 26 maart kregen ze een koninklijke onderscheiding voor hun inzet als raadslid. Een paar maanden later zegden Groeskamp en Vlas als gevolg van onvrede over de voor Texels Belang dramatisch verlopen coalitievorming (TB viel buiten de boot) hun lidmaatschap op. Groeskamp was kandidaat-wethouder, lag goed in de markt bij de achterban van TB en de andere partijen, maar werd binnen de partij toch gepasseerd.

Groeskamp laat weten dat de politiek bleef kriebelen en dat hij in ieder geval tot de zomer van 2015 actief wil zijn in de steunfractie van Sterk Texel. Goede contacten tussen hem en Marjan de Groot en Cees Hoogerheide speelden een rol om zich aan te sluiten. 'Ik heb met Cees in een commissie voor rekenkamerfuncties gezeten en met Marjan in een commissie voor samenwerkingen in de Kop van Noord-Holland en daar kwamen goede contacten uit voort. Daarnaast wilde ik graag verder bij een lokale partij.' Vlas wilde zich eveneens politiek blijven inzetten.

De twee laten weten enkel in de steunfractie actief te zijn en niet voor Sterk Texel in de commissie te gaan zitten. Voor Vlas kan dat technisch niet, omdat hij dit jaar niet bij Texels Belang op de kieslijst stond en Groeskamp (die wel op de kieslijst stond) doet het bewust niet, omdat hij inmiddels ook diverse andere functies bekleedt. Hij heeft onder andere het voorzitterschap van de dorpscommissie van Den Hoorn overgenomen. Sterk Texel is blij met de toetreding van de twee. 'Met hen halen we veel expertise in huis', aldus Cees Hoogerheide. 'En we hebben onderling ook goede contacten met elkaar.'