De grote pompoen van Harry Bakker.
De grote pompoen van Harry Bakker. Foto: Harry de Graaf

Harry Bakker kweekt reusachtige pompoen van 274 kilo in zijn tuin

Harry Bakker uit Den Hoorn had zaterdag hulp van vrienden nodig om een door hem gekweekte pompoen op de wegschaal te krijgen. De vrucht had een omtrek van meer dan drie meter. Bakker kweekt als hobby al veertig jaar grote pompoenen maar zo'n grote had hij niet eerder geproduceerd in zijn tropische tuin aan de Diek. Het was het resultaat van de juiste soortkeus, speciale bemesting en intense verzorging van de uiteindelijk in totaal bijna 100 vierkante meter grote plant. Toen de groei stopte, werd de pompoen losgesneden zodat hij op de baskuul kon worden gerold. Het gewicht: 274 kg.


Begraafplaats

In het artikel over de bestemming voor een begraafplaats in De Koog is per abuis het woord natuurbegraafplaats gevallen. Dat moet een begraafplaats zijn. De beoogde locatie is niet tussen de Dorpsstraat en de Bosrandweg maar tussen de Dorpsstraat en de Kamerstraat. Een van de bezwaarmakers wijst erop dat een peilbuis bij haar in de tuin aangaf dat het grondwater 29 cm onder het maaiveld zit, terwijl de Wet op de Lijkbezorging voorschrijft voor dat de onderste kist 65 cm boven het grondwaterpeil geplaatst moet worden.


Dochter

In het artikel op de voorpagina over de huizen op 't Zouteland is per abuis dochter Silke van Lien van der Star en Frank Groeskamp niet vermeld.


Bijen

De Texelse imkers houden morgen (zaterdag) vanaf 10.00 uur in Odysseus in Den Burg een bijeenkomst over bijen. Deelname voor zowel imkers als niet-imkers.