Veel animo TESO's

Bestuursklas Texel

Bestuursklas Texel, een initiatief van TESO om jong bestuurlijk talent de kans te geven zich te ontwikkelen, is goed ontvangen. 'Er zijn veel aanmeldingen, maar we hebben ook nog enkele plekken beschikbaar', meldt Dirk de Lugt, voorzitter van de Raad van Commissaris van TESO.

De Lugt: 'Als Texelse gemeenschap willen we grip houden op onze ontwikkeling en zélf onze toekomst kunnen bepalen. Om dat te realiseren is voldoende bestuurskracht van groot belang. Er is veel talent aanwezig op Texel. Jonge en enthousiaste bestuurders. Als TESO willen we daar graag in investeren.'

Bestuursklas Texel duurt twee jaar en loopt van november 2014 tot en met maart 2015 en van november 2015 tot en met maart 2016. Deelnemers bekwamen zich in diverse vakken, zoals netwerken en lobby, doelmatig vergaderen, het realiseren van een strategie, persoonlijke effectiviteit en hoe je besluitvorming kunt beïnvloeden. Gespecialiseerde docenten verzorgen de lessen. Daarnaast krijgen de cursisten een mentor, in de persoon van een ervaren bestuurder of ondernemer. De lessen worden gegeven op Texel, voor de cursisten zijn er geen kosten aan verbonden, die draagt TESO deze eerste jaargang. De tegenprestatie is deelname aan een maatschappelijk project. Wie aan de Bestuursklas Texel wil meedoen, kan tot vrijdag 19 september een sollicitatiebrief sturen naar directie@teso.nl.


Werkstraffen

In het rechtbankverslag over twee Texelaars die werkstraffen kregen opgelegd, werd gemeld dat het tweetal verhaal haalde bij een man. De opmerking dat hierbij een meisje in het spel was, is onjuist, het betrof een andere kwestie die zich diezelfde dag had afgespeeld.


Looptrainingen

atletiekvereniging

Bij Atletiekvereniging Texel gaat maandag 8 september het winterschema van de looptrainingen onder leiding van Cees Timmer en Coby Bakelaar weer in. De trainingen van Cees Timmer vinden plaats vanaf 19.00 uur op maandag- en donderdagavond op de atletiekbaan aan Haffelderweg. De dinsdagavondtraining is verplaatst naar de maandag. De vrouwenloopgroep onder leiding van Coby Bakelaar is op dinsdagmiddag in de Dennen. De training bij het Turfveld begint om 13:45 uur.