Faillissement Eetcafé De Rog

Eetcafé De Rog is failliet. Rechtbank Noord-Holland heeft dinsdag 2 september het faillissementen uitgesproken over het horecabedrijf aan de Kikkertstraat in De Cocksdorp.

De Rog was sinds begin 2013 in handen van Petra van der Laan van Maastrigt. Ze trad in de voetsporen van Piet Zijm en Celine de Graaf, die van het ingedutte bedrijf weer een bloeiend dorps- en eetcafé maakten.

De curator, Allard Hanrath laat weten dat er veel belangstelling is om het bedrijf uit het faillissement over te nemen. 'Kennelijk heeft het eetcafé een zeer goede naam en dit blijkt ook wel uit de recensies op het internet.' De curator meldt dat een bidbook wordt opgesteld om alle belangstellenden de gelegenheid te geven om een goed bod uit te brengen. Dit bidbook kan tot zaterdag 6 september 2014 te 12.00 uur worden aangevraagd bij Rensen advocaten te Alkmaar, per mail: hanrath@rensenadvocaten.nl.


Durper Tuinen- en Straatfeest afgelast

Het Durper Tuinen- en Straatfeest dat morgen (zaterdag) in De Cocksdorp zou worden gehouden, is afgelast. Volgens de organisatoren lukt het als gevolg van organisatorische reden niet om het evenement door te laten gaan. Bedoeling is dat het Durper Tuinen- en Straatfeest in 2015 wel weer wordt gehouden.


CDA-Kamerlid

bezoekt Texel

Jaco Geurts, Tweede Kamerlid van het CDA, brengt vandaag een werkbezoek aan Texel. Geurts (1970) is onder meer woordvoerder voor visserij, land- en tuinbouw. Van de Texelse CDA-afdeling krijgt hij een programma aangeboden dat daarbij geheel aansluit.

Er is aandacht voor innovaties in de visserij en agrarische sector. Zo bezoekt Geurts agrariër Hans Smit, die een proef doet met zoetwaterberging op zijn bollenbedrijf in Het Noorden. De proef is tot stand gebracht met financiële steun van de provincie, die onlangs met een jaar verlengd is. Geurts bezoekt ook de nieuwbouw van de melkveehouderij van de familie Bakker, boerderij 'Westerheem'. Daarna gaat hij naar het naastgelegen schapenmelkbedrijf 'Vrij en Blij' van de familie Blom. Vorig jaar bouwden zij een stal van 945 m2, voor 500 melkschapen. Ze produceren ook lamsvlees en verkopen die in de boerderijwinkel.